Gafă la meciul Porto vs. Șahtar din Champions Legue. Arbitrul Istvan Kovacs, în centrul controversei

Gafă la meciul Porto vs. Șahtar din Champions Legue. Arbitrul Istvan Kovacs, în centrul controversei Istvan Kovacs. Sursa foto: digisport

Istvan Kovacs a condus partida dintre FC Porto și Șahtar Donețk în ultima etapă a Champions League. Arbitrul român se află la al patrulea său meci în cadrul celei mai importante competiții în această stagiune.

La minutul 29 al partidei, echipa condusă de Istvan Kovacs a comis o eroare semnificativă. Vasile Marinescu a ridicat fanionul, determinând oprirea unor jucători, în timp ce Kovacs a indicat că meciul poate să continue.

Eroare de arbitraj în meciul condus de Istvan Kovacs

Jucătorii de la Șahtar au continuat acțiunea și au înscris prin Sikan, într-o situație în care apărarea lui Porto a fost confuză din cauza indeciziei asistentului.

Sikan nu și-a manifestat bucuria după gol, având în vedere că situația urma să fie analizată la sistemul VAR.

Ne puteți urmări și pe Google News

La intervenția sistemului VAR, golul a fost validat, chiar dacă inițial Vasile Marinescu ridicase fanionul.

În ciuda contestațiilor jucătorilor de la FC Porto, care s-au oprit atunci când au observat semnalul, golul a fost confirmat.

Jurnaliști portughezi, critici dure la adresa arbitrilor

Nemulțumirea nu s-a limitat doar la jucătorii de la FC Porto în ceea ce privește brigada românească de arbitri, ci și presa portugheză a exprimat critici. Jurnaliștii lusitani au avut comentarii critice la adresa lui Istvan Kovacs și a colegilor săi.

„Echipa lui Porto nu a trecut peste eroarea comisă de arbitri care a dus la golul marcat de Şahtior Doneţk”, a spus antrenorul lusitan Daniel Sousa.

Sikan a înscris golul ucrainenilor, care a fost contestat de echipa portugheză. Restabilirea egalităţii a fost validată, în ciuda unui val de fluierături de pe stadion aduse arbitrajului”, au scris jurnaliștii de la Abola.

 

FC Porto

FC Porto. Sursa foto: Facebook

Istavn Kovacs, luat peste picior și de fanii portughezi

La cele două linii, Istvan Kovacs a fost asistat de Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, în timp ce al patrulea oficial a fost Marcel Bîrsan. În camera VAR au fost prezenți Massimiliano Irrati (Italia) și Cătălin Popa.

Partida are o importanță crucială pentru obținerea calificării în optimile de finală ale Champions League. Portughezii nu au ezitat să profite de ocazie pentru a-l ironiza pe Istvan Kovacs.

„Real Madrid negociază cu Istvan Kovacs pentru a-şi asigura arbitrajele din fazele eliminatorii ale Champions League”, a scris unul dintre fani pe reţelele sociale.