Evenimentul ZileiSportControverse după Galatasaray – Manchester United, scor 3-3

Controverse după Galatasaray – Manchester United, scor 3-3

Controverse după Galatasaray – Manchester United, scor 3-3
Meciul dintre Galatasaray și Manchester United a fost supus unor adevărate analize după încheierea partidei. Se pare că primul gol al turcilor ar fi trebuit anulat, după ce a fost încălcată o regulă mai puțin cunoscută.

Galatasaray a fost acuzată că a încălcat o regulă de joc mai puțin cunoscută în timpul meciului de acasă cu Manchester United. Golul echipei gazde ar fi trebuit anulat, după cum afirmă unii specialiști. Meciul dintre cele două echipe s-a terminat cu scorul de 3-3, gazdele reușind să revină în meci după ce a fost condusă de mai multe ori. Calculele din grupa A din Champions League se complică.

Mauro Icardi a părut să nu respecte regulamentul la primul gol al lui Galatasaray împotriva lui Manchester United

Până în minutul 29, Manchester United conducea meciul cu scorul de 2-0, după reușitele lui Garnacho A. și Fernandes B.  Hakim Ziyech a declanșat revenirea gazdelor când a trimis o lovitură liberă pe lângă Andre Onana.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate acestea, golul ar fi putut fi anulat deoarece Mauro Icardi a încălcat regulamentul.

Se pare că a fost la doar 61 de centimetri de Rasmus Hojlund, care se afla în zid, potrivit beIN SPORTS.

Ce spune regulamentul sportiv la astfel de faze

Chiar dacă a fost un gol frumos reușit de fostul star al celor de la Chelsea, legea IFAB 13.3 este de altă părere. Paragraful amintit anterior spune: „Dacă, în momentul executării unei lovituri libere, un jucător al echipei care atacă se află la mai puțin de 1 m de un „zid” format din trei sau mai mulți jucători ai echipei defensive, se acordă o lovitură liberă indirectă”.

Zidul lui United conținea patru jucători. Icardi părea să se afle chiar lângă el în momentul în care Ziyech a executat lovitura liberă. Asta înseamnă că golul ar fi putut fi anulat la VAR.

Galatasaray a avut un gol anulat, după ce Icardi a fost considerat în offside la o fază foarte complicată.

Galatasaray - Manchester United , scor 3-3

Manchester United a fost egalată în minutul 71 după un meci cu multe goluri

De asemenea, Scott McTominay a avut noroc că nu a acordat un penalty după ce mingea i-a lovit brațul în careu.

Acest lucru nu a diminuat însă moralul gazdelor. Ziyech a mai executat o lovitură liberă pe care Andre Onana a respins-o cumva în propria poartă.

Muhammed Aktürkoğlu a ieșit apoi de pe bancă și a egalat la 3-3. Acesta a trimis un șut puternic care a intrat în colțul scurt al porții, stabilind scorul final al meciului.

United este acum în pragul eliminării din Liga Campionilor. Pentru a mai spera la calificare, aceștia trebuie să o învingă pe Bayern Munchen în ultimul meci.

Chiar dacă va reuși să câștige această confruntare delicată, United ar putea ieși din competiție dacă rezultatul dintre Galatasaray și FC Copenhaga nu le va fi favorabil.

 


Accesează: