Evenimentul Zilei > International > Celulele teroriste amenință iar Europa. ISIS își reface în secret califatul
Celulele teroriste amenință iar Europa. ISIS își reface în secret califatul

Celulele teroriste amenință iar Europa. ISIS își reface în secret califatul

Vești alarmante vin din lumea musulmană. Forțele ISIS s-au regrupat și constituie celule teroriste de „elită” .

Celulele teroriste amenință iar Europa O unitate strategică a Grupul jihadist ISIS planifică noi atacurilor teroriste asupra Occidentului. Un expert, care a vorbit cu jurnaliștii de la The Daily Star, a dezvăluit că grupul terorist construiește un nou califat în „tăcere”.

Celulele teroriste amenință iar Europa

Informațiile care vin de la Washingtonul susțin că noul lider al grupului, Amir Mohammed Abdul Rahman al-Mawli al-Salbi, a recrutat 10.000 de noi luptători. Pentagonul avertizează că ISIS pofită de pandemie pentru a se regrupa.


Mercenarii ruși ocupă Africa! Din urmă vin și trupele lui Putin!


David Otto, expert în combaterea terorismului la Global Risk International, susține că noua unitate „strategică” a ISIS are sarcina de a planifica atacuri în orașele occidentale. În acest scop au fost formate celule de elită.

Veștile sunt îngrijorătoare pentru că arată că organizația renaște.

Celulele teroriste amenință iar Europa ISIS ;i-a reconstruit structura ierarhică

În ultimele zile ale „califatului” din Siria și Irak, ISIS a pierdut cea mai mare parte a conducerii. a devenit, însă, clar că grupul a depășit această problemă.


Erdogan și-a găsit nașul! A apărut o nouă alianță militară


 

„Înlocuiesc întotdeauna orice conducere strategică. Există o linie clară de succesiune pentru fiecare lider jihadist ucis.
„Această linie există indiferent de departamentul în care acesta acționează, fie că este vorba de operațiuni, logistică, aprovizionare sau poate propagandă”.

„Liderii ISIS nu mai vorbesc acum despre califat, ci construiesc unul în tăcere”.
Cred că ceea ce se întâmplă acum este că nouă conducere lucrează în subteran și nu vea să atragă atenția”., a declarat expertul.

De altfel, așa explică expertul David Otto aptul că propaganda ISIS  refuză să vorbească despre noul lider, numit „Profesorul” ]n cercurile juhadiste.„Odată ce liderul devine foarte vocal, el se transformă într-o țintă legitimă”, scrie ziarul britanic Daily Express.

Război pentru insule? Conflictul mondial ar putea izbucni dintr-o eroare!