Evenimentul ZileiInternationalCele mai periculoase drumuri din lume. Și cei mai experimentați șoferi au sfârșit tragic aici

Cele mai periculoase drumuri din lume. Și cei mai experimentați șoferi au sfârșit tragic aici

Cele mai periculoase drumuri din lume. Și cei mai experimentați șoferi au sfârșit tragic aici
Înainte de a merge pe jos sau cu mașina într-o drumeție trebuie să cunoști lista celor mai înspăimântătoare drumuri din lume. Mulți oameni au murit pe loc sau au rămas marcați pe viață.

Această listă include unele dintre cele mai periculoase drumuri din lume. Oamenii care au pășit în aceste locații au fugit mâncând pământul sau și-au pierdut viața.

Drumul Cotahuasi Canyon

Locație: Sudul Peru

Lungime: Necunoscut

Adâncimea maximă a canionului: 3.525 de metri sau 11.595 de picioare

Drumul Cotahuasi Canyon Road începe pe Autostrada Panamericană, în apropiere de orașul Arequipa. O călătorie cu autobuzul pe acest drum durează între 10 și 12 ore. Drumul nu este asfaltat și doar vehiculele cu tracțiune integrală pot trece. Cu toate că nu mulți turiști au trecut pe aici, cei care au fost s-au accidentat.

Canionul Cotahuasi este al treilea cel mai adânc canion din lume și, ca referință, de peste două ori mai adânc decât Marele Canion din America. Cel mai adânc canion din lume – deasupra nivelului mării, vă rugăm să rețineți – este Marele Canion Yarlung Tsangpo din Tibet; adâncimea sa este de 6.009 metri sau 19.714 picioare.

Drumul Taroko Gorge (Taiwan)

Locație: Taiwan

Lungime: 11,8 mile (19 kilometri)

Înălțime maximă: Necunoscută

Pericole: Strâmt, colțuri oarbe, căderi de pietre, alunecări de teren, inundații, cutremure de pământ

Similar cu drumul Guoliang Tunnel Road (numărul 4 pe lista noastră), Taroko Gorge Road este prin munți. Turiștii sunt foarte încântați de locație, dar traseul este înspăimântător. O sumedenie de autobuze turistice, mașini, scutere, bicicliști și pietoni s-au confruntat cu viraje fără vizibilitate și curbe extrem de înguste de pe drum.

Ploile abundente și taifunurile provoacă adesea alunecări de teren și prăbușiri de stânci care lasă secțiuni de drum impracticabile. Multe persoane ajung să facă atac de panică.

Autostrada Karakoram (între Pakistan și China)

Locație: Pakistan și China

Lungime: 1.300 kilometri (810 mile)

Înălțime maximă: 4.714 metri (15.466 picioare)

Pericol: Alunecări de teren, căderi de pietre, inundații, avalanșe, stânci și multe altele… .

Construită la o înălțime de până la 15.000 de picioare deasupra nivelului mării și în condiții foarte dure, autostrada Karakoram este uneori considerată a opta minune a lumii. Construcția drumului a început în 1966 și a fost finalizată în 1979, deși nu a fost deschis publicului până în 1986. Această autostradă este extrem de periculoase și mulți o ocolesc.

Drumul Fairy Meadows

Lungime: 10 mile (16 kilometri)

Creștere în înălțime: ~8.000 de picioare (~2.400 de metri)

Acest drum are o lungime de doar 16 km, dar este îngust (aproximativ cât un Jeep Wrangler), neasfaltat și neîntreținut, iar în loc de balustrade, există o cădere de mai multe mii de metri în valea de jos. O mare parte din drum este compusă din secțiuni înfricoșător de abrupte. Turiștii vin pentru peisajul superb, chiar dacă își rișcă viața.

Bend Road to Heaven (China)

Locație: China (China) China

Lungime: 6,8 mile (11 kilometri)

Înălțime maximă: 1.175 metri (3.855 picioare)

Pericol: Căderi abrupte, viraje în ac de păr

Situat în Parcul Național Muntele Tianmen din centrul Chinei, Drumul spre cer cu 99 de curbe are 99 de viraje în ac de păr care sfidează moartea, construite la sute de metri în aer. Acesta trebuie evitat total atunci când este urât afară, potrivit wanderwisdom.com.


Accesează: