Evenimentul Zilei > International > Cel mai scund bărbat din lume a murit, la doar 28 de ani
Cel mai scund bărbat din lume a murit, la doar 28 de ani

Cel mai scund bărbat din lume a murit, la doar 28 de ani

Vineri, 17 ianuarie, a decedat într-un spital din orașul Pokhara, Khagendra Thapa Magar, deținătorul recordului mondial pentru cel mai scund bărbat mobil din lume.

Min Bahadur Rana, președintele Fundației Khagendra Thapa Magar a precizat: „L-am internat joi la spitalul Manipal” și a mai adăcugat că „doctorii au spus că a murit de pneumonie severă.” Rana a mai spus că lui Magar îi plăcea să cânte la instrumente muzicale și să danseze.

În octombrie 2010, Magar, cu o înălţime de 67,08 centimetri, a fost declarat de Guinness World Records cel mai scurt bărbat mobil din lume. El a deţinut de asemenea recordul pentru cel mai scund adolescent de sex masculin (65,58 centimetri înălţime la momentul la care a fost măsurat).

Conform agenției DPA, citată de Agerpres, titlul pentru cel mai scund bărbat din lume a fost împărţit în două categorii, pentru persoane mobile şi nedeplasabile, în 2012,. Junrey Balawing, un filipinez în vârstă de 27 de ani, care măsoară 59,93 centimetri, deţine recordul pentru cel mai scund bărbat din categoria persoanelor nedeplasabile. Cea mai scundă persoană din lume a fost un alt nepalez, Chandra Bahadur Dangi, care a măsurat 54,6 centimetri. Dangi a murit în anul 2015, aminteşte DPA.