Evenimentul ZileiActualitateCel mai mare focar de Covid-19 din lume. De unde se răspândește?!

Cel mai mare focar de Covid-19 din lume. De unde se răspândește?!

Cel mai mare focar de Covid-19 din lume. De unde se răspândește?!
Cercetătorii au descoperit care este cel mai mare focar de Covid-19 și de ce virusul se răspândește cel mai rapid în acest loc.

Cel mai mare focar de Covid-19

Acesta este noul focar de Covid-19! Pandemia de Coronavirus care a lovit omenirea de mai bine de un an a prezentat o adevărată provocare pentru universitățile din întreaga lume, întrucât nicio strategie pentru redeschiderea lor nu a fost eficientă.

Chiar dacă unele universități sau colegii au fost redeschise încă din toamnă, tot atunci s-au înregistrat câteva creșteri masive în numărul de cazuri de Covid-19, fiind declarate noi focare ale virusului.

Noi analize publicate în jurnalul de Biomecanică și Inginerie Biomedicală demonstrează că universitățile, sau campusurile studențești în general, prezintă un risc foarte mare de infectare. Studiul a fost realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Stanford.

„Devine din ce în ce mai clar că aceste explozii în numărul de cazuri de Covid-19 din campusurile studențești au o cauză diferită față de cele raportate separat. Sunt pur și simplu evenimente locale cauzate de redeschiderea campusurilor, acestea fiind luate cu asalt de către studenți”, a declarat Ellen Kuhl, autor senior al studiului.

Cercetătorii au folosit o nouă metodă de modelare computerizată, numită SEIR, care compilează date live despre situația epidemiologică și poate crea un raport detaliat despre cum a evoluat răspândirea virusului în diverse locații din lume.

Peste 30 de situații epidemiologice din campusurile din SUA au fost analizate încă din toamna lui 2020, iar programul a concluzionat că zilnic se înregistrează câte 100 de cazuri noi de Covid-19, scrie Contagionlive.

A doua etapă de vaccinare împotriva Covid-19 a început în România

Klaus Iohannis s-a vaccinat în direct. Astfel, s-a dat startul celei de-a doua etape de vaccinare. În această etapă se încadrează oamenii din instituții ale statului, precum centrele sociale, dar și persoanele care au diverse afecțiuni și cele peste 65 de ani.

„Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu doare. Acest vaccin este simplu, eficient și recomand vaccinarea. Aceasta, împreună cu respectarea măsurilor de siguranță ne vor scoate din pandemie”, a declarat Klaus Iohannis la finalul vaccinării


Accesează: