Evenimentul Zilei > Social > CEO Moderna, mesaj alarmant. COVID-19 nu va dispărea niciodată
CEO Moderna, mesaj alarmant. COVID-19 nu va dispărea niciodată

CEO Moderna, mesaj alarmant. COVID-19 nu va dispărea niciodată

Lumea va trăi cu COVID-19 pentru totdeauna, a declarat miercuri Stephane Bancel, CEO al companiei Moderna.

Miercuri, Stephane Bancel, CEO al companiei Moderna, a lansat un avertisment îngrijorător despre  COVID-19.. Lumea va fi nevoită să trăiască pentru totdeauna cu virusul. Pandemia provocată de coronavirus a pus în dificultate economia tuturor statelor lumii și a pus o presiune copleșitoare pe sistemul sanitar, a mai spus acesta.

Mai mulți oficiali din domeniul sănătății și experții în boli infecțioase au spus că există destul de mare o ca Covid-19 să devină o infecție endemică. Asta înseamnă că virusul va fi prezent în comunități în orice moment, dar la un nivel mai scăzute decât este acum.

Miercuri, într-o conferință organizată de JPMorgan Healthcare, CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, a declarat că este de acord cu teoria conform căreia coronavirusul va deveni o infecție endemică. „SARS-CoV-2 nu va dispărea. Vom trăi cu acest virus, credem, pentru totdeauna”, a spus acesta.

Stephane Bancel, CEO Moderna: COVID-19 va deveni o infecție endemică

Oficialii din domeniul sănătății vor trebui să urmărească în permanență apariția noilor tulpini ale virusului. Numai așa oamenii de știință pot produce vaccinuri pentru a le combate, a spus el, scrie CNB.

Cercetătorii Pfizer au declarat că vaccinul pe care l-au dezvoltat împreună cu BioNTech pare a fi eficient împotriva noii tulpini a virusului descoperită în Marea Britanie. Dar și în cazul tulpinii descoperite în Africa de Sud.

Prospectul vaccinului Moderna, autorizat condiţionat în UE

Prospectul vaccinului împotriva COVID -19 produs de compania americană Moderna, ajuns în România într-o primă tranşă de 14.000 de doze, a fost autorizat condiţionat în Uniunea Europeană.

„COVID-19 Vaccine Moderna este un vaccin utilizat pentru a preveni boala COVID-19. Boală cauzată de virusul SARS-CoV-2. Acesta este administrat adulţilor cu vârsta de peste 18 ani. Substanţa activă din COVID-19 Vaccine Moderna este ARNm care codifică proteina de suprafaţă a SARS-CoV-2. ARNm este integrat în nanoparticulele lipidice SM-102. Deoarece COVID-19 Vaccine Moderna nu conţine virusul, acesta nu vă poate transmite boala COVID19”, se arată în prospect.