Evenimentul Zilei > International > Cel mai dur atac lansat vreodată către Viktor Orban. Premierul, acuzat că e sclavul lui Putin
Cel mai dur atac lansat vreodată către Viktor Orban. Premierul, acuzat că e sclavul lui Putin

Cel mai dur atac lansat vreodată către Viktor Orban. Premierul, acuzat că e sclavul lui Putin

Un cetățean ucrainean de etnie maghiară, Jozsef Szabo, fost selecționer, a vorbit în termeni extrem de duri despre premierul Ungariei, Viktor Orban. Marele reproș este legat de apropierea de Vladimir Putin.

Atac dur lansat din Ucraina, către premierul Ungariei, Viktor Orban. Fostul selecționer Jozsef Szabo, în vârstă de 82 de ani, a răbufnit l-a mitraliat pe liderul de la Budapesta. De etnie maghiară, dar ucrainean, Szabo este nemulțumit de poziția pro-Kremlin adoptată de premierul maghiar.

Lovitură dură primită de premierul Ungariei, Viktor Orban

„Uitați-vă ce au făcut rușii în Bucha, în Izium. Cum este posibil așa ceva? Sunt nebuni! Iar acest maghiar, Orban…

În primele luni ale războiului, m-am pronunțat împotriva lui Orban într-un interviu, atunci când a spus că atrocitățile din Bucha au fost înscenate. Ei bine, este un gunoi, un țigan nenorocit care îl pupă în fund pe Putin.

Dă, Doamne, ca Ungaria să fie scoasă din Uniunea Europeană! Încă susțin politica Rusiei, spun că rușii ne-ar putea captura în două zile dacă ar vrea. Cine sunteți voi să spuneți asta? Lumea întreagă ține partea Ucrainei, deoarece vede că acțiunile Rusiei sunt greșite.

De ce o sprijină Ungaria pe Rusia? Pentru că pot obține gaz la un preț mic, iar Orban este teribil de corupt. Alt motiv este că Orban era sigur că Rusia ne-ar învinge și i-ar oferi Ungariei Transcarpatia (n.r. – regiune din vestul Ucrainei, aflată la granița cu Ungaria)”, au fost declarațiile foarte dure făcute de Jozsef Szabo, în cadrul unui interviu ce a fost acordat pentru FanDay. Este vorba despre omul care a pregătit naționala Ucrainei în 1994 și 1994 – 1999.

Fost jucător sovietic, omul care a lansat atacul la adresa lui Viktor Orban a mai antrenat la Dinamo Kiev sau Dnipro Dnipropetrovsk.

Ce a cerut Uniunii Europene liderul de la Budapesta

Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat la o reuniune a partidului său de guvernământ, Fidesz, că sancţiunile împotriva Rusiei impuse de Uniunea Europeană ar trebui să fie suspendate. Orban, un critic dur al sancţiunilor UE împotriva Moscovei din cauza invaziei acesteia în Ucraina, a făcut aceste remarci în cadrul unei reuniuni cu uşile închise a membrilor partidului său, miercuri, înainte de începerea sezonului politic de toamnă.