Evenimentul Zilei > International > Război în Ucraina, ziua 211. Rușii înrolați în armată vor face pregătiri timp de o lună. Bombardamentele rusești continuă
Război în Ucraina, ziua 211. Rușii înrolați în armată vor face pregătiri timp de o lună. Bombardamentele rusești continuă

Război în Ucraina, ziua 211. Rușii înrolați în armată vor face pregătiri timp de o lună. Bombardamentele rusești continuă

Mobilizarea parțială în Rusia a trimis o undă de șoc în toată țara, iar mii de ruși se pregătesc să meargă pe front pentru a lupta în Ucraina. Armata rusă continuă atacurile asupra mai multor localități ucrainene.

Șeful Comitetului pentru Apărare și Securitate al Consiliului Federației Ruse, Viktor Bondarev, a anunțat că toți rușii mobilizați se vor antrena pentru o lună, înainte de a fi trimiși pe front.

„Desigur, nu vor ajunge acolo într-o lună. Vor ajunge acolo după ce se va lua decizia că da, acești oameni, aceste unități sunt pregătite pentru luptă”, a spus Viktor Bondarev într-un interviu pentru canalul TV Vmeste-RF.

De asemenea, după anunțul lui Putin privind mobilizarea parțială, sute de ruși au ieșit în stradă și au protestat. Primele manifestări au început în Siberia și în estul îndepărtat, iar forțele de ordine au intervenit violent pentru a-i risipi pe protestatari sau pentru a-i reține.

(Photo by Alexander NEMENOV / AFP)

În timp ce Rusia se confruntă cu probleme serioase din cauza ordinului lui Putin, pe front, armata rusească a atacat mai multe localități din apropierea centralei Zaparojie.

Moscova a avertizat că persoanele care participă la proteste vor fi pedespite

Șeful administraţiei militare regionale Dnipropetrovsk a anunțat că trupele ruse au bombardat Chervonogrigorivska și Marganețka din raionul Nikopol. În urma atacurilor, o persoană a fost ucisă și două au fost rănite.

„Din nou un atac inamic asupra raionului Nikopol. Rușii au bombardat comunele Chervonogrigorivska și Marganețka. O persoană a fost ucisă. De asemenea, alte două persoane au fost rănite”, a precizat Valentin Reznichenko.

Totodată, China a anunțat că nu-și va schimba poziția cu privire la suveranitatea Ucrainei după decizia lui Putin privind mobilizarea parțială.

„Poziția Chinei cu privire la Ucraina rămâne consecventă și clară. Suveranitatea şi integritatea teritorială ale tuturor ţărilor trebuie respectate, obiectivele şi principiile Cartei ONU trebuie urmărite, preocupările de securitate legitime ale tuturor ţărilor trebuie luate în considerare şi toate eforturile în favoarea unei rezolvări paşnice a crizelor trebuie susţinute”, a spus Wang Wenbin, purtător de cuvânt al ministerului chinez de Externe.

De asemenea, ministrul chinez a făcut apel la Ucraina și Rusia să implementeze un armistițiu prin dialog și consultare, scrie CNN.