Cel mai cumpărat produs pentru Paști, periculos pentru organism. Semnal de alarmă pentru părinți

Cel mai cumpărat produs pentru Paști, periculos pentru organism. Semnal de alarmă pentru părinți Sursă foto: Pixabay.com

În perioada sărbătorilor pascale, piața este inundată de produse alimentare specifice. Ouă și iepurași de ciocolată, pasca sau cozonacii sunt doar câteva dintre acestea. Un medic britanic îi îndeamnă pe părinți să acorde atenție produselor care ajung în alimentația copiilor.

Rafturile din supermarketuri, pline de ouă și iepurași de ciocolată

Potrivit medicului Andrew Kelso, director medical în cadrul NHS pentru regiunile Suffolk și North East Essex, un ou de ciocolată furnizează majoritatea aportului caloric zilnic recomandat pentru o persoană adultă. Astfel, părinții sunt îndemnați să acorde o atenție deosebită alimentației copiilor.

ouă de ciocolată

Sursa foto Youtube

Specialistul susține că majoritatea copiilor sunt expuși unor reale pericole, fiindu-le oferite aceste tipuri de desert. Cariile dentare, obezitatea și diabetul de tip 2 sunt doar câteva dintre efectele unei alimentații bogate în zahăr.

Semnal de alarmă pentru părinți

Medicul Kelso face apel la moderație, îndemnându-i pe consumatori să reziste impulsului de a mânca un ou întreg de ciocolată.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Mulți dintre noi nu își dau seama că un ou de ciocolată de Paște conține, în medie, aproximativ trei sferturi din aportul zilnic de calorii recomandat pentru un adult. În cazul în care ouăle sunt combinate cu prăjituri și biscuiți, toate acestea înseamnă mult zahăr și multe calorii în plus, iar acest lucru nu face bine organismului nostru. Bucurați-vă de dulciuri. Dar vă rugăm să nu exagerați", a spus el, conform Sky News.

ouă de ciocolată

Sursa foto Youtube

Părinții, îndemnați să nu cumpere multe ouă de ciocolată

Medicul britanic i-a sfătuit pe cei care se vor bucura de sărbătoriloe pascale să aleagă deserturi sănătoase. De asemenea, specialistul i-a avertizat pe oamenii să își ia măsuri de precauție pentru evitarea problemelor legaye de digestie.  El a amintit că  urmează o perioadă aglomerată pentru personalul și serviciile din sistemul de sănătate.

Avertismentul medicului a atras numeroase reacții în mediul online. Dacă unii internauți l-au numit un adevărat „Grinch” al sărbătorilor pascale, alții i-au dat dreptate.