Câteva brioșe aromate, pline de ciocolată cremoasă, vor reprezenta desertul perfect pentru weekend. Acestea se prepară ușor, procesul putând reprezenta o activitate distractivă, mai ales pentru cei mici. Iată cât de ușor se prepară acest desert fabulos.
Brioșe cu ciocolată
Aceste brioșe gustoase vor avea o textură umedă. Din acest motiv, vor fi la fel de gustoase și moi chiar și după 2 zile de la coacere. Rețeta poate fi adaptată în funcție de preferințe. Brioșele se pot orna cu o cremă fină de brânză, sau în compoziție se pot adăuga fructe uscate.
Ingredientele necesare pentru această rețetă:
- 5 ouă
- 100 grame de făină
- 80 grame de unt topit
- 70 grame de zahăr
- esență de vanilie
- un praf de sare
- fulgi de ciocolată
- un praf de copt
Pentru umplutură:
- 100 grame de ciocolată
- 50 ml smântână pentru frișcă
Mod de preparare
Albușurile se bat spumă, iar treptat se adaugă zahărul. După ce compoziția a ajuns la consistența unei bezele, se adaugă gălbenușurile și făina. La final, se toarnă și untul topit.
În compoziția pentru brioșe se adaugă și praful de copt, precum și esența de vanilie. Fulgii de ciocolată se adaugă la final, atât în compoziție, cât și deasupra. Aceștia se vor topi, iar rezultatul final va fi unul spectaculos. Într-o tavă cu forme pentru brioșe, tapetată cu hârtie de copt, se toarnă cantități egale din această compoziție.
Brioșe cu ciocolată
Tava se introduce la cuptorul încins la 190 de grade, pentru 20-25 de minute. Pentru un plus de gust, acestea se pot umple cu o cremă fină de ciocolată, însă vor fi la fel de gustoase și în această formă.
Pentru pregătirea cremei, ciocolata se pune, împreună cu frișca lichidă, la foc mic. Se amestecă încet, până când compoziția devine cremoasă. Crema pentru umplutură se lasă la răcit pentru minim 30 de minute.
Brioșele reci se pot umple cu această cremă fină de ciocolată, iar opțional se pot decora cu zahăr pudră.