Cihan Guzel era dat în urmărire prin Interpol, fiind condamnat pentru o tentativă spectaculoasă de jaf în aprilie 2013. Turco-belgianul în vârstă de 34 de ani a fost arestat şi eliberat pe cauţiune în Luxemburg în 2014, însă din ianuarie 2018 este fugar, fiind „cel mai căutat om din Luxemburg”, scrie ziarulromanesc.es.

Cu ajutorul autorităţilor belgiene, Poliţia spaniolă l-a arestat la Marbella, pe coasta Mediteranei, a anunţat Ministerul de Interne spaniol într-un comunicat de presă.

Cihan Guzel a luat parte la o tentativă de jaf eșuată asupra sediului unei companii din capitala Marelui Ducat, în noaptea de 2 spre 3 aprilie 2013. Atunci, șapte „au folosit explozibili pentru a deschide uşile şi au atacat cu armă automată posturile de securitate, dar fără a ajunge la buncărul în care se aflau fondurile”, potrivit comunicatului Poliției spaniole.

Sâmbătă, spaniolii au fost avertizați de colegii belgieni că unul dintre cei mai căutați fugari se află pe coasta Mediteranei. Ibericii l-au localizat pe Guzel şi l-au arestat duminică dimineaţa, într-un club din Puerto Banas.