Înlocuitorul perfect pentru cafea. Ceaiul ce-ți dă energie dacă-l bei dimineața

Înlocuitorul perfect pentru cafea. Ceaiul ce-ți dă energie dacă-l bei dimineața Ceai. Sursa foto: Mk Studio | Dreamstime.com

Există un tip de ceai care poate fi alternativa perfectă la cafeaua de dimineață. Nu doar că îți oferă o energie, dar și împrospătează respirația, neutralizând mirosurile neplăcute, chiar și după o igienă orală riguroasă dimineața.

Se spune că dacă bei ceai negru în loc de cafea, vei avea la fel de multă energie și, în plus, vei beneficia de proprietățile sale multiple.

Datorită nivelului ridicat de cofeină, ceaiul negru este cunoscut pentru capacitatea sa de a stimula sistemul nervos, oferind o energie revitalizantă.

Ceai negru de dimineață. Înlocuitorul cafelei

În plus, ceaiul conține tanini, compuși responsabili pentru gustul său amărui, care sunt extrem de benefici pentru sistemul imunitar.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acești compuși joacă un rol esențial în menținerea acestuia în stare funcțională și în capacitățatea sa de a lupta împotriva virusurilor și bacteriilor.

„Consumul de ceai negru este o opțiune sănătoasă de băutură care nu conține zahăr, calorii și este plină de antioxidanți”, spune Amanda Holtzer, M.S., R.D., dietetician la Culina Health.

Cele mai importante beneficii ale acestei băuturi

Dacă nu ai sensibilitate la cofeină, nu experimentezi reacții adverse la consumul de ceai sau nu adaugi cantități excesive de zahăr în ceaiul tău, consumul regulat de ceai negru poate aduce numeroase beneficii sănătății tale, conform lui Robin Foroutan, M.S., R.D.N., dietetician integrativ.

De asemenea, este important să fii atent dacă ai anemie, deoarece consumul de ceai negru poate reduce absorbția fierului.

Ceai negru

Ceai negru. Sursa foto: Grafvision | Dreamstime.com

Ajută la concentrare

Datorită cofeinei din ceaiul negru, acesta poate contribui la îmbunătățirea concentrării și nivelurilor de energie.

De asemenea, conform lui Foroutan, ceaiul preparat ca băutură conține aproximativ între o treime și jumătate din cofeina dintr-o ceașcă de cafea, fiind o opțiune excelentă pentru cei care caută un impuls suplimentar fără să resimtă efectele stimulante ale cafelei.

Îmbunătățește sănătatea inimii

Un studiu recent a arătat că consumul a două sau mai multe cești de ceai negru pe zi poate reduce riscul de deces prematur cauzat de boli cardiovasculare, boli ischemice ale inimii și accident vascular cerebral.

În plus, ceaiul poate contribui la îmbunătățirea sănătății și funcției stratului de endoteliu al vaselor de sânge.

Aceste efecte pot susține un flux adecvat de sânge în întregul corp și pot menține o tensiune arterială sănătoasă.

ceai

Ceai negru. Sursa foto: Unsplash

Dacă bei ceai negru, scapi de inflamația din corp

Ceaiul negru conține antioxidanți denumiți polifenoli, care au potențialul de a reduce inflamația, ajutând astfel la scăderea riscului de boli cronice.

În plus, Holtzer adaugă că acești polifenoli acționează pentru a proteja organismul împotriva stresului oxidativ, ceea ce poate reduce riscul de boli cronice, inflamații, afecțiuni cardiace și cancer.

Îmbunătățește sănătatea intestinală

Antioxidanții prezenți în ceaiul negru pot influența pozitiv microbii intestinali, spune Foroutan.

Rios adaugă: „Polifenolii pot promova, de asemenea, creșterea bacteriilor benefice din intestin, ceea ce duce la îmbunătățirea sănătății intestinale”, potrivit prevention.com.