AVC-ul și efectele devastatoare ale acestuia. Care sunt semnele la care trebuie să fii atent încă din tinerețe

AVC-ul și efectele devastatoare ale acestuia. Care sunt semnele la care trebuie să fii atent încă din tinerețe Sursa: Wirestock | Dreamstime.com

Experții au avertizat acum că tinerii își măresc riscurile din cauza stilului lor de viață. Ești mai expus riscului unui accident vascular cerebral dacă ești supraponderal, fumezi și bei prea mult. Alte riscuri includ vârsta - persoanele cu vârsta peste 55 de ani mai susceptibile de a avea un accident vascular cerebral.

Nevoia rapidă de tratament

Dacă ați avut o rudă apropiată care a suferit un accident vascular cerebral, atunci sunteți și mai expuși riscului. Medicii de la Norton Healthcare au spus că tinerii au acum mai mulți factori de risc asociați cu accidentul vascular cerebral - deoarece mulți duc un stil de viață sedentar. Ei au spus că populația mai tânără se confruntă și cu obezitate, colesterol ridicat, hipertensiune arterială, diabet și apnee în somn.

Experții au spus că femeile care iau pilula contraceptivă și suferă de migrene sunt, de asemenea, expuse unui risc mai mare de accident vascular cerebral. Dr. Bryan Eckerle, neurolog, a spus că pentru mulți oameni, un accident vascular cerebral nu va fi dureros și a dezvăluit cele șase lucruri la care trebuie să fii atent - în special la persoanele mai tinere.

Acestea sunt: echilibrul – experții spun că pierderea echilibrului și senzația de amețeală sunt semne ale unui accident vascular cerebral, ochii - o schimbare a vederii la unul sau doi ochi, fața - o față căzută sau un zâmbet neuniform, brațele - dacă unul este mai jos atunci când ridică ambele brațe sau apare amorțeală, vorbirea - cuvinte neclare sau se chinuie să vorbească.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cele două tipuri de accident vascular cerebral

Dr. Eckerle a adăugat că, cu cât cineva primește mai repede un tratament, cu atât este mai probabil să trăiască și să se recupereze mai rapid. „Oamenii care au atacuri de cord au dureri în piept și au dificultăți de respirație și primesc asistență medicală. Accidentele vasculare cerebrale sunt adesea nedureroase, uneori sunt ignorate sau oamenii cred că vor trece de la sine. Odată ce acel tratament sau acea opțiune de a administra un medicament sau o intervenție chirurgicală a trecut, devine un drum mult mai lung spre recuperare”, a spus el potrivit The Sun.

Există două tipuri de accident vascular cerebral. Un accident vascular cerebral ischemic este cel mai frecvent, reprezentând 85% din toate cazurile și este cauzat de un blocaj care întrerupe alimentarea cu sânge a creierului.

Un accident vascular cerebral hemoragic este cauzat de sângerare în sau în jurul creierului, atunci când un vas de sânge slăbit care alimentează creierul explodează. Dacă apar simptome de accident vascular cerebral mai puțin de câteva ore, este posibil să suferiți de un atac ischemic tranzitoriu. Acest atac, care este uneori cunoscut sub numele de „mini-accident vascular cerebral”, indică faptul că există o problemă cu alimentarea cu sânge a creierului tău.