Evenimentul Zilei > Social > Cea mai periculoasă dietă. „Poate duce la moarte prematură sau subită”
Cea mai periculoasă dietă. „Poate duce la moarte prematură sau subită”

Cea mai periculoasă dietă. „Poate duce la moarte prematură sau subită”

Nutriționiștii au declarat că foarte mulți oameni încearcă o dietă cunoscută, dar că aceasta este extrem de periculoasă. Cei care vor să slăbească riscă să moară din cauza regimului alimentar.

Una dintre cele mai celebre diete din ultima perioadă este postul intermitent. Câțiva nutriționiști o recomandă pentru slăbit, dar alții consideră că este foarte periculoasă și că cei care vor să scape de kilogramele în plus pot să moară.

În postul intermitent, se mănâncă doar într-o anumită perioadă. Oamenii pot să mănânce o singură masă pe zi și scapă de kilogramele în plus, dar se pot confrunta cu mari probleme de sănătate pe termen lung.

Medicul Anca Hâncu a declarat că postul intermitent este foarte periculos pentru persoanele de peste 40 de ani. Potrivit acestuia, dieta este „una dintre cele mai nesănătoase”, deoarece duce la „tulburări de metabolism, creșterea colesterolului și a tensiunii și poate duce la moarte prematură sau subită”.

Cea mai periculoasă dietă

Doctorul a declarat că principalul pericol e foamea extremă și că oamenii scapă de kilogramele în plus pentru o perioadă scurtă. Această dietă trebuie evitată, iar cei care vor să slăbească nu trebuie să se grăbească.

Sursa foto: maxpixel.net

„Va activa foarte mult senzația de foame, crescând un hormon al foamei, duce la tulburări de comportament alimentar. Principalul pericol e foamea extremă.

Această dietă poate produce scădere rapidă în greutate, dar pe termen lung nu e sustenabilă. Oamenii restricționează alimentația într-o anumită perioadă, dar mănâncă ce vor ei, mănâncă alimente care nutrițional nu sunt valoroase.

Echilibrul dintre cantitate și calitate e foarte important. Cel mai bun model alimentar este – trei mese pe zi plus două gustări, putem mânca mai puțin la o masă. Oricine dorește să scadă în greutate trebuie să urmeze regula timpului, să scazi un kilogram de săptămână”, a declarat medicul la Digi24.

Această dietă a fost promovată și de foarte multe vedete, dar medicii le recomandă oamenilor să se informeze înainte de a o încerca. Și Mălădina Ghenea a spus că postul intermitent funcționează, dar le-a sugerat femeilor să se consulte cu un nutriționist.