Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce trucuri simple se recomandă pentru slăbit. Sunt cele mai ușoare reguli
Ce trucuri simple se recomandă pentru slăbit. Sunt cele mai ușoare reguli

Ce trucuri simple se recomandă pentru slăbit. Sunt cele mai ușoare reguli

Dietele de slăbit au devenit din ce în ce mai căutate, oamenii care au probleme cu greutatea încercând să scape, prin diferite trucuri, de kilogramele în plus.

Din capul locului, trebuie să menționăm că primul truc pentru a slăbi ține, de fapt, de voința ta. Nu trebuie să renunți niciodată!

Dăcă vei reuși să îți menții voința la un nivel ridicat, vei zâmbi după ce vei coborî de pe cântar.

Primul truc: Nu ține o dietă specială

Ține minte, pentru dietă e nevoie de organizare. Poți să mănânci normal și totuși să slăbești. Important e să respecți un ritual zilnic. Ia 5 mese pe zi, 3 feluri principale și 2 gustări. Dacă nu respecți ordinea aceasta, vei fi obosită și vei simți nevoia să mănânci mai mult.

Mănâncă bucăți mici de mâncare

Mărunțește mâncarea cât de mult posibil, astfel ești sătul/ă mai rapid și nu vei mânca din nou prea curând. Mănâncă încet spune și medicul, corpul digeră altfel mâncare. Acesta este unul dintre aspectele de care oamenii nu mai țin cont.

Nu te grăbi la masă

Studiile recente dezvăluie faptul că, dacă mănânci fără grabă, vei avea o digestie mai bună și nu te vei simți balonată după. După fiecare gură de mâncare, lasă tacâmurile pe masă și apoi fă o mică pauză.

Nu te repede la mâncare

Când te apucă foamea, nu mai ai răbdare și iei primul aliment pe care îl găsești în frigider. Ca să te păzești de tentații, mută alimentele ”periculoase” în spatele frigiderului, unde nu ajungi atât de ușor la ele.

Hidratează-te

Apa e lipsită de calorii, taie senzația de foame și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Dacă ești la dietă, e indicat să consumi o cantitate și mai mare de apă. Ca să nu uiți să te hidratezi, ține pe birou sau lângă pat o sticlă cu apă și bea-o pe toată în decursul unei zile.

Consumă fructe la momentul potrivit

Fructele sunt o sursă naturală de vitamine, de lichid și de zahăr. Fructele trebuie consumate dimineața sau la două ore după ce ați mâncat. Evitați să le mâncați imediat după ce ați luat prânzul sau cina pentru că fermentează și te vei simți balonată din cauza lor.

Înlocuiește portocalele cu roșiile

Dacă îți place să bei suc de portocale, înlocuiește-l cu cel de roșii. E mult mai sănătos, nivelul de zahăr din sânge nu crește, iar roșiile îți asigură aportul necesar de substanțe nutrivite și de fibre.

Mănâncă grăsimi

Medicii recomandă să consumi grăsimi. Dar nu de orice fel, ci să consumi grăsimi bune, care mențin senzația de sațietate. Consumă nuci și alune din belșug, pește gras cum ar fi somonul și păstrăvul. Uleiurile vegetale de floarea soarelui, de măsline, de rapiță și de in sunt și ele extrem de benefice.

Mănâncă gustări sănătoase

Dacă ai poftă să ronțăi câte ceva, înlocuiește chipsurile, snacks-urile și dulciurile cu migdale crude. Sunt gustoase, îți astâmpără foamea și dacă le consumi în fiecare zi, îți păstrezi silueta pentru că migdalele au un conținut redus de calorii.

Știai că poți să mănânci și ciocolată?

Da, nu e glumă! Ciocolata neagră are un conținut ridicat de antioxidanți, arde grăsimile și caloriile. E ideală dacă vrei să nu te apuce prea des foamea pentru că încetinește digestia și te simți sătulă după ce o consumi. Mănâncă o pătrățică pe zi și nu vei mai avea poftă de sare și de dulce ca până acum.