Armata SUA a confirmat recent autenticitatea mai multor videoclipuri și imagini care prezintă întâlniri cu obiecte zburătoare neidentificate, alimentând întrebări despre ce știe Pentagonul cu adevărat despre OZN-uri.
Luna viitoare, Biroul Directorului de Informații Naționale și alte agenții sunt programate să transmită rapoarte neclasificate despre OZN-uri în cadrul Congresului american.
De asemenea, câinele de pază al Departamentului Apărării va examina modul în care Pentagonul a gestionat rapoartele despre OZN-uri. Iar o sursă a declarat pentru CNN  că vor exista mai multe anchete anunțate în viitorul apropiat cu privire la modul în care au fost gestionate aceste întâlniri în ultimii ani.

Documentele Pentagonului vor fi făcute publice?

Luna trecută, Pentagonul a confirmat autenticitatea fotografiilor și videoclipurilor realizate de personalul Marinei în 2019, care păreau să arate obiecte în formă de triunghi care clipeau și se mișcau printre nori. Un alt set de fotografii de la personalul marinei a arătat trei obiecte care aparent zboară pe cer, în formă de sferă.
Iar în aprilie 2020, Pentagonul a lansat trei scurte videoclipuri de la camere cu infraroșu care păreau să arate obiecte zburătoare care se mișcau rapid. Două dintre videoclipuri arată cum membrii serviciului militar reacționează cu uimire la cât de repede se mișcă obiectele. Numai că, deocamdată, este un mister total în ceea ce privește conținutul raportului care va trebui prezentat Congresului.

Vorbim cu adevărat despre extratereștri?

Recunoașterea guvernului SUA că OZN-urile sunt reale se pune fără îndoială întrebarea: Suntem singuri? Luis Elizondo, fostul șef al unui program DoD, a declarat pentru CNN, că personal crede că „există dovezi foarte convingătoare că s-ar putea să nu fim singuri”.
Aceste aeronave afișează caracteristici care nu se află în prezent în inventarul SUA și în niciun inventar străin de care suntem conștienți, a spus Luis Elizondo despre obiectele pe care le-au cercetat. El spune că a demisionat din Departamentul Apărării în 2017, în semn de protest față de secretul din jurul programului.
Nu contează dacă sunt baloane meteo, omuleţi verzi sau altceva – nu le putem cere piloților noștri să-și pună viața în pericol inutil, a declarat pentru CNN Rachel Cohen, purtătorul de cuvânt al senatorului democrat din Virginia, Mark Warner, după ce senatorii au primit un briefing clasificat de la oficialii marinei cu privire la aeronavele neidentificate.