Ancheta inspectorului general al departamentului a fost anunțată luni într-o scrisoare către Pentagon și semnată de Randolph R. Stone, inspector general adjunct pentru evaluări. „Obiectivul acestei anchete este de a determina măsura în care DoD a întreprins acțiuni în ceea ce privește fenomenele aeriene neidentificate (UAP)”, a scris Stone în scrisoare.
Mai mult, membrii din Congresul american și oficiali ai Pentagonului și-au exprimat de mult timp îngrijorările privind apariția unor aparate de zbor neidentificate de-asupra bazelor militare ale SUA. Nu există niciun consens cu privire la originea lor, unii speculând că ar putea fi vorba mai degrabă de drone care încearcă să culeagă informații decât extratereștri.

Pentagonul confirmă că o serie de imagini cu OZN-uri sunt reale

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Sue Gough, a declarat că fotografiile și imaginile video ale unor obiecte de forme triunghiulare care strălucesc și se mișcă printre nori au fost realizate de către piloții Marinei.

Ancheta vine la mai puțin de o lună după ce Pentagonul a confirmat autenticitatea fotografiilor și videoclipurilor de la personalul Marinei, realizate în 2019, care păreau să arate obiecte în formă de triunghi care clipeau și se mișcau printre nori. Un alt set de fotografii de la personalul marinei a arătat trei obiecte care aparent zboară pe cer.
Luna viitoare, cabinetul Directorului de Informații Naționale (DNI)  și alte agenții sunt programate să transmită rapoarte neclasificate despre UAP la Congres. O sursă cu cunoștințe despre subiect spune că vor exista mai multe anchete anunțate în viitorul apropiat cu privire la modul în care au fost gestionate aceste întâlniri în ultimii ani.

Pentagonul a lansat trei scurte videoclipuri cu aparate care păreau să fie OZN-uri

Anul trecut, Pentagonul a dat publicității trei înregistrări video ale Marinei Statelor Unite, clasificate inițial „strict secret”, dar care au ajuns, printr-o scurgere de informații, pe internet și care prezentau presupuse OZN-uri. În două dintre videoclipuri arată cum membri ai serviciului reacționează cu uimire la cât de repede se mișcă obiectele. O voce speculează că ar putea fi o dronă.

„Considerăm în continuare fenomenele aeriene surprinse în materialele video drept neidentificate”, declara atunci purtătoarea de cuvânt a Pentagonului. Înregistrările arătau ceea ce au văzut piloții unor avioane de luptă ale US Navy în timpul unor zboruri de antrenament, în 2004 și 2015.

ozn-pentagon

Patru luni mai târziu, Pentagonul a creat un grup de lucru pentru a înțelege mai bine „natura și originile UAP”, a declarat Departamentul Apărării într-un comunicat.
„Departamentul Apărării și departamentele militare iau foarte în serios orice incursiuni cu aeronave neautorizate în zonele noastre de antrenament sau în spațiul aerian desemnat și examinează fiecare raport. Aceasta include examinări ale incursiunilor care sunt raportate inițial ca obiecte necunoscute adică nu pot fi identificate imediat”, se arată în declarație. Grupul de lucru a inclus videoclipurile a căror autenticitate a fost confirmată luna trecută, scrie CNN.