Fostul locotenent de navă Ryan Graves susține că echipajul său a văzut obiecte suspecte de sute de ori, penetrând spațiul aerian protejat, între 2015 – 2017. Comentariile sale vin în contextul în care Guvernul american urmează să publice un raport special asupra OZN-urilor, în luna iunie.

Ofițerii americani s-au obișnuit cu aparițiile misterioase

Un video secret arată cum o serie de ofițeri ai US Navy privesc un obiect zburător neidentificat cum cade în Oceanul Pacific, ca parte a ceea ce un fost locotenent a descris ca fiind „o amenințare potențială de securitate„. Întâlnirea de gradul 3 a avut loc în largul coastei din San Diego, în iulie 2019, când nava USS Omaha s-a întâlnit cu un obiect sferic care cobora încet din cer.

Acesta a fost filmat de membrii echipajului, clipul fiind încredințat realizatorului de investigație Jeremy Corbell pentru platforma media Mystery Wire. Guvernul american va lansa luna viitoare un raport secret despre OZN-uri, care include mai multe video-uri declasificate ajunse în posesia New York Times.

Într-un discurs de 60 de minute, fostul locotenent de navă Ryan Graves a adăugat că personalul său s-a obișnuit în cele din urmă cu aceste apariții. Obiectele misterioase au fost văzute apoi din poziții de observare multiple de-a lungul SUA, potrivit mărturiilor unor veterani ai armatei americane.

Escadronul de luptă F/A-18 condus de Graves a observat OZN-ul zburând peste plaja Virginia aproape zilnic, a explicat ofițerul. El este ultimul oficial atât din partea guvernului cât și a armatei SUA, care ridică problema OZN-urilor și confirmă că originile lor rămân necunoscute.

Pentagonul a solicitat un raport special după ce a analizat mai multe rapoarte clasificate

Senatorul Marco Rubio a solicitat un raport asupra obiectelor tip OZN din partea Grupului de forță al fenomenelor aeriene  neidentificate al Pentagonului (UAPTF), după ce a văzut rapoarte clasificate despre acestea dezbătute de către Comitetul de spionaj al Senatului. Într-o postare video recentă, membri neidentificați ai echipajului pot fi auziți exclamând: „Uau, a stropit”, în vreme ce sfera dispare sub ape.

Capturi din acest video au fost lansate inițial în luna aprilie. Pentagonul a confirmat acum că înregistrările care arată planarea OZN-ului deasupra navelor din largul coastei californiene, în 2019, au fost „surprinse” de către membri ai echipajului.

Într-o declarație oficială, un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat: „Pot confirma că fotografiile și video-urile la care se face referire au fost luate de personalul marinei noastre. UAPTF a inclus aceste incidente în anchetele sale curente”.

Sursa: Daily Mirror