Au existat multe OZN-uri în formă de piramidă în filmele științifico-fantastice, dar aceasta este prima dată când SUA a confirmat o observație făcută cu o cameră de vizionare nocturnă.

Realizatorul Jeremy Corbell susține că filmările au fost capturate de echipa de interpretare și examinare fotografică (SNOOPIE) a USS Russell în 2019, o echipă specializată care se ocupă de toate contactele de suprafață sau aeriene cu o navă.

Pentagonul a confirmat autenticitatea filmărilor într-o declarație din această săptămână că acestea au fost capturate de personalul marinei americane, deși a refuzat să le eticheteze fenomene aeriene neidentificate (UAP) – termenul oficial al guvernului pentru un OZN. Au fost inițial împărtășite la un briefing al Oficiului de Informații Navale (ONI) din 1 mai 2020.

„Acestea sunt fotografii și videoclipuri autentice de la întâlniri militare reale cu OZN-uri, generate pentru a educa ofițeri de informații la nivel înalt din cadrul armatei noastre cu privire la natura și prezentarea fenomenului UAP-UFO. Sper că aceste materiale vor fi reprezentative pentru un moment unic din istoria modernă, un posibil punct de cotitură spre abordarea rațională și transparentă a investigării și explorării misterului fenomenului OZN ”, a spus Corbell.