Evenimentul Zilei > Actualitate > Pentagonul confirmă. Imaginele cu OZN-uri sunt autentice. VIDEO
Pentagonul confirmă. Imaginele cu OZN-uri sunt autentice. VIDEO

Pentagonul confirmă. Imaginele cu OZN-uri sunt autentice. VIDEO

Imagini impresionante, difuzate de către documentaristul Jeremy Corbell, arată obiecte zburătoare neidentificate care roiesc deasupra unei nave de război a Marinei SUA. Pentagonul spune că videoclipurile sunt autentice.
„Pot confirma că fotografiile și videoclipurile de referință au fost făcute de personalul marinei”, a declarat pentru Futurism purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, Sue Gough.
Clipul scurt pare să arate obiecte (OZN-uri) de formă triunghiulară sau piramidală care planează deasupra unui distrugător al Marinei SUA.

Iată videoclipul lui Corbell:

„Acest lucru a fost preluat de la USS Russell”, a spus Corbell la începutul acestei săptămâni . „Arată ceea ce au descris ca vehicule. Și au făcut o mare distincție. Acestea sunt piramide zburătoare! ”

Corbell spune că videoclipul a fost realizat în iulie 2019, şi arată un incident în care obiectele care au fost descrise inițial drept „drone”  au inspectat o navă de război americană de pe coasta Californiei de Sud.

Conform Mystery Wire, videoclipul, precum și mai multe fotografii obținute și de Corbell, au fost adunate de către Departamentul Fenomene Aeriene Neidentificate. Un grup pe care Departamentul Apărării l-a confirmat anterior spunând că investighează întâlnirile dintre armata SUA și o serie de obiecte neidentificate.

Gough, purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, a declarat că noul videoclip face parte într-adevăr din ancheta UAP Task Force.

„După cum am mai spus, pentru a menține securitatea operațiunilor și pentru a evita dezvăluirea informațiilor care ar putea fi utile potențialilor adversari, DOD nu discută în public detaliile observațiilor în zonele noastre de antrenament sau din spațiul aerian desemnat”.

Scepticul Mick West are o cu totul altă teorie despre videoclip

Interpretarea sa arată că filmările sunt probabil înregistrate cu un smartphone printr-un monocular cu viziune nocturnă și că descrie o aeronavă obișnuită – dar că un efect optic numit bokeh face luminile aeronavei să arate ca triunghiurile.

West susține că luminile par să clipească la fel ca ale unor aeronave obișnuite. Mai mult, nu a găsit nicio dovadă că ar fi obiecte străine triunghiulare. Este doar o poveste? Nu chiar – dar este o explicație convingătoare și, așa cum a susținut West, este cu totul altceva decât un roi de aeronave neidentificabile.