Evenimentul Zilei > Actualitate > Marina americană vorbește despre dronele misterioase din California. Nu au fost OZN-uri
Marina americană vorbește despre dronele misterioase din California. Nu au fost OZN-uri

Marina americană vorbește despre dronele misterioase din California. Nu au fost OZN-uri

Dronele care au roit în largul coastei Californiei în vara anului 2019, alertând nave de război ale Marinei SUA, rămân un mister care așteaptă să fie elucidat chiar și acum. Unele opinii susțin originea lor extraterestră, în timp ce alții cred că ele au aparținut unei forțe militate terestre străine.

Deși ar putea fi amuzant să se speculeze că acestea au fost OZN-uri, un răspuns mai probabil și îngrijorător este că acestea au fost de la o armată străină. Este unul dintre cele mai bizare mistere apărute în ultimii ani: Care au fost acele obiecte neidentificate, asemănătoare dronelor, care au alertat nave de război ale Marinei SUA în largul coastei Californiei în vara lui 2019?

Dronele au alertat Marina americană

O cerere FIOA realizată de către War Zone, a oferit unele documente luna trecută, făcându-se lumină asupra a ceea ce s-a întâmplat în acele nopți iulie, care au fost investigate la un „nivel înalt” de către Marina americană, Paza de Coastă și FBI.

Dronele care au alertat și deranjat navele în timp ce erau andocate în Insulele Anglo-Normande pe parcursul a două nopți zburau mult mai departe, și pentru mult mai mult timp, decât capacitatea celor mai multe drone disponibile în comerț. Unii observatori au susținut chiar că OZN-urile au fost responsabile, deși dronele ar fi putut fi de la o armată străină, relatează nationalinterest.org .

Acum, Marina a rezolvat situația. Potrivit The War Zone, amiralul șef al operațiunilor navale Michael Gilday, cel mai înalt ofițer al Marinei SUA, a fost întrebat despre incidentul cu drona din 2019 la o masă rotundă a reporterilor. Când a fost întrebat dacă Marina a identificat acum vreunul dintre obiecte, Gilday a spus: „Nu, nu am făcut-o.” Gilday a continuat să declare: ”Sunt conștient de aceste observații și așa s-a raportat că au existat și alte observații de către aviatori în aer și de către alte nave nu numai din Statele Unite, ci și a altor națiuni, și, desigur, alte elemente în cadrul forței comune a SUA”.

Constatările sunt în curs de analiză

„Aceste constatări au fost colectate și ele sunt încă în curs de analiză”, a adăugat el, adresându-se reporterului Jeff Schogol de la Task&Purpose. „Nu am nimic nou de raportat, Jeff, cu privire la aceste constatări care sunt cunoscute până acum. Dar vă voi spune că avem un proces bine stabilit în întreaga forță comună pentru a colecta aceste date și pentru a le duce separat pentru analiză.”

War Zone a speculat că „procesul” ar fi putut fi de competența Grupul operativ pentru fenomene aeriene neidentificate (UAPTF), un program recent înființat condus de Marină pentru a studia vehicule aeriene inexplicabile. Crearea UAPTF a fost văzută în unele părți ca o justificare a teoriilor despre OZN-uri. Când Gilday a fost întrebat în informare dacă există vreun motiv să credem că avioanele din largul Californiei au origine „extraterestră”, el a răspuns „nu, nu pot vorbi despre asta – nu am nicio idee despre asta”.