Pentagonul a făcut publice trei înregistrări video ale Marinei Statelor Unite, clasificate inițial „strict secret”, dar care au ajuns, printr-o scurgere de informații, pe Internet și care prezentau presupuse OZN-uri. Totuşi, oficialii Departamentului Apărării al SUA au refuzat să dezvolte subiectul, sub pretextul că „potențialii noștri adversari” ar putea folosi informaţiile în alte scopuri.

 

Obiectele care apar în aceste imagini sunt de diverse forme. Ele au survolat patru distrugătoare americane, între care USS Kidd, la 14 şi 15 iulie 2019. USS Kidd se afla atunci în largul Californiei, la 185 de kilometri de coastă.

Ulterior, un nou material a ajuns pe internet, care arată că personalul naval american a avut o întâlnire strânsă cu un OZN – de data aceasta un obiect sferic care face o coborâre controlată în ocean.

Obiectul a fost filmat de o cameră la bordul USS Omaha, când naviga în largul coastei San Diego în iulie 2019.

Doi membri ai echipajului neidentificați au putut fi auziți exclamând: „Wow, a căzut în apă”, după ce mingea a făcut un zbor controlat peste ocean, apoi a plonjat în mare și a dispărut sub apă.

OZN filmat de Marina Statelor Unite. Un fost locotenent rupe tăcerea 

Fostul locotenent al marinei Ryan Graves – care se referă la OZN-uri ca fenomene aeriene neidentificate- le-a numit o amenințare la adresa securității naționale într-un interviu cu 60 de minute care va fi difuzat duminică.

El și colegii săi au observat obiectele de sute de ori în spațiul aerian protejat între 2015 și 2017 și, de asemenea, au înregistrat o întâlnire în largul coastei Jacksonville, Florida, în aceeași perioadă de timp.

Cineastul de investigație Jeremy Corbell a împărtășit vineri filmările noi cu Mystery Wire.

Acestea au fost lansate în aceeași zi în care un pilot al marinei SUA a povestit cum el și colegii săi au văzut OZN-uri în largul coastei Virginiei atât de regulat încât s-au obișnuit cu prezența avioanelor ultra-capabile.

Ce zice Pentagonul

După tot haosul creat de filmările inițiale, Pentagonul s-a văzut nevoit să confirme veridicitatea acestora. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Sue Gough, a declarat că fotografiile și imaginile video ale unor obiecte de forme triunghiulare care strălucesc și se mișcă printre nori au fost realizate de către angajați ai Marinei.

„Așa cum am mai spus, pentru a menține securitatea operațiunilor și pentru a evita divulgarea de informații care ar putea fi folosite de către potențialii noștri adversari, Departamentul Apărării nu discută public detaliile legate de observațiile sau analizele referitoare la incursiunile din zonele de antrenament sau spațiul aerian, inclusiv în privința incursiunilor care intră în categoria Fenomenelor Aeriene Neidentificate (FAN)”, a declarat Gough.

În luna august 2020, a fost creată în cadrul Pentagonului o structură specializată în investigarea fenomenelor OZN și FAN observate de către militarii americane.

Știre despre aceste imagini cu OZN-uri revine în presa engleză după ce, la jumătatea lunii aprilie, au apărut fotografiile și videoclipurile adunate de grupul de lucru Unidentified Aerial Phenomena (UAP) și difuzate către cineastul de investigație Jeremy Corbell. Unul dintre videoclipurile înregistrate în 2019 arată ceea ce par a fi obiecte în formă de piramidă care plutesc deasupra unui distrugător al Marinei, potrivit Mystery Wire. Corbell a declarat atunci că videoclipul a fost preluat de la USS Russell.

El a spus că a verificat autenticitatea videoclipului după ce a obținut informații dintr-un briefing de informații al Pentagonului. În timpul ședinței oficialii au confirmat că filmările au fost făcute de personalul marinei americane, potrivit New York Post.

Foto: captură YouTube