În opinia Alinei Gorghiu, PNL nu poate să vină "cu o propunere de prim ministru o persoană care e condamnată", făcând aluzie la liderul PSD, Liviu Dragnea.

"Nu pentru că aş avea ceva cu alte propuneri venite din alte partide. Dar gândiţi-vă la cancelariile europene, gândiţi-vă la ce s-ar fi spus la summit-ul NATO, aşa pe coridoare, în discuţiile informale, la Consiliul European pe tema asta. Evident că acel candidat de prim ministru trebuie să aibă experienţă administrativă, trebuie să aibă un profil integru, trebuie să aibă un istoric compatibil cu cel al PNL", a mai spus liderul liberal.

Întrebată la Antena 3 dacă şi-ar dori ca Dacian Cioloş să fie premier în toamnă, Gorghiu a replicat : "Da, eu mi-aş dori ca un om ca Dacian Cioloş să fie propunerea noastră ca prim ministru. De la ce îmi doresc eu, la ce îşi doreşte Cioloş s-ar putea să fie o mare diferenţă".

Ea a precizat, pe de altă parte, că nu a avut o asemenea discuţie cu premierul Dacian Cioloş.

"Singura discuţie care a răzbătut în spaţiul public la o şedinţă la care a avut amabilitatea domnul Cioloş să participe a fost legată de prezenţa sa în rândurile PNL. Explicaţia a dat-o şi public, a dat-o şi în sală şi a spus foarte fair: "Eu am un mandat de om care nu e implicat politic, vreau să vă asigur că acest lucru va rămâne aşa până la sfârşitul mandatului meu de prim ministru". N-am avut nicio altfel de discuţie", a mai spus Gorghiu.