Evenimentul Zilei > Social > Ce nu ai ştiut niciodată despre salata verde din supermarket. Mărturisirea unui BACTERIOLOG renumit
Ce nu ai ştiut niciodată despre salata verde din supermarket. Mărturisirea unui BACTERIOLOG renumit

Ce nu ai ştiut niciodată despre salata verde din supermarket. Mărturisirea unui BACTERIOLOG renumit

Este ambalată în pungi de plastic şi e vândută în supermarketuri.

Dar, conţine bacterii care sunt imposibil de distrus, iar consumul acesteia poate pune în pericol sănătatea, potrivit renumitului bacteriolog britanic Hugh Pennington.

Hugh Pennington şi-a întărit afirmaţiile şi prin evocarea focarului de infecţie Cryptosporidium, care a apărut în Marea Britanie şi în Scoţia în urma consumului de salată verde, când 300 de persoane s-au îmbolnăvit. Specialistul a mai evocat, de asemenea, si incidentul din SUA, când unul dintre cei mai mari producători din lume de fructe si legume, Dole, a fost nevoit să retragă de la vânzare salata verde ambalată în pungi de plastic, după ce Departamentul de Sănătate Publică a descoperit că aceasta conţinea bacterii Listeria.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.