„Îi întreabă cineva pe domnii Cioloş, Barna şi Tudorache cum vor vota în cazul altui comisar cu situaţie juridică neclară propus de Renew (Didier Reynders)? Că eu m-am plictisit şi acum am chef să-i întreb pe peneliştii din Parlamentul European ce vor face”.

„PS: ah, scuze. Nu are rost să-l întrebaţi pe dl Tudorache, pentru că el copiază răspunsurile lui Dacian Cioloş”, a scris pe Facebook Daniel Funeriu.

Postarea fostului ministru vine după ce, duminică, autoritățile belgiene au indicat că ministrul de externe Didier Reynders, candidatul Belgiei pentru un post de comisar european, se află în cercetări preliminare privind spălarea de bani în Republica Democrată Congo.

Acuzaţiile în acest sens au fost lansate de un fost membru al serviciilor secrete belgiene, a menţionat sâmbătă seara procuratura ţării, fără a da alte detalii.

Aceasta este a doua provocare lansată de Funeriu către liderii USR-PLUS, după cea de săptămâna trecută, privitoare la Sylvie Goulard. Atunci, fostul ministru al Educației le-a cerut liderilor USR, Dan Barna, și PLUS, Dacian Cioloș, să-și precizeze poziția față de acest caz de corupție, similar cu cel pentru care Liviu Dragnea, fostul șef al PSD, se află la închisoare.

Citește și: Funeriu îi provoacă pe Barna și Cioloș! Scandalul de corupție de la Bruxelles și prietenia cu Macron

Dacian Cioloș ne face de râs în Europa! Susține un „corupt” pentru funcția de comisar european!

Barna, „nepermis de neinformat” sau „prefăcut”. Funeriu îl „trimite la școală” 5 ani