Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul șoferului SINUCIGAȘ. Miting cu site de prsoane după tragedia cu șase morți de pe DN1
Cazul șoferului SINUCIGAȘ. Miting cu site de prsoane după tragedia cu șase morți de pe DN1

Cazul șoferului SINUCIGAȘ. Miting cu site de prsoane după tragedia cu șase morți de pe DN1

Sute de oameni protestează în această după-amiază la Câmpina, după ce sâmbătă un șofer sinucigaș a provocat un accident în urma căruia au murit șase persoane.

Oamenii vor să tragă un semnal de alarmă și cer ca autoritățile să monteze separatoare de benzi pe DN1. Totodată, cei prezenți la miting spun că astfel de incidente ar putea fi evitate dacă examenele pentru dobândirea permisului de conducere ar fi mai stricte.

"În acest eveniment tragic şi-au pierdut viaţă şase oameni, cetăţeni ai municipiului Câmpina, eveniment ce putea fi evitat dacă în ultimii 20 de ani autorităţile care se ocupă de administrarea drumurilor naţionale ar fi montat pe DN1, drum naţional, separatoare între sensurile de mers. Va aşteptăm să veniţi îmbrăcaţi în negru, marţi, 30 septembrie, ora 17.00, în centrul municipiului Câmpina, zona Casă Cărţii, să arătăm că ne pasă şi suntem solidari cu concetăţenii noştri care trec prin această tragedie. Să ne gândim că din cauza indiferenţei autorităţilor şi noi putem fi oricând victime", spun organizatorii acţiunii de protest, potrivit Mediafax.

Iniţiativa aparţine salariaţilor unei firme din Câmpina,  întrucât tinerii morţi în accident erau colegi de şcoală cu copiii lor, iar adulţii le erau prieteni. Protestul este organizat în contextul în care organizatorii susţin că în ultimii ani salariaţii acestei firme, dintre care unii fac naveta pe DN 1, au depus mai mute cereri la CNADNR şi la Ministerul Transporturilor, solicitând montarea de separatoare de sens pe DN 1, pe tronsonul în care a avut loc accidentul de sâmbătă seară.