Evenimentul Zilei > Social > Cazul Metrorex a ajuns la DNA. Anunțul făcut de Cătălin Drulă
Cazul Metrorex a ajuns la DNA. Anunțul făcut de Cătălin Drulă

Cazul Metrorex a ajuns la DNA. Anunțul făcut de Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, recent, pe Facebook că a depus plângere penală împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean. Anunțul ministrului Tansporturilor vine ca o primă reacție a unei înalte oficialități privind această criză neașteptată pentru circulația normală din București.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, recent, pe Facebook că a depus plângere penală împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean. Anunțul ministrului Tansporturilor vine ca o primă reacție a unei înalte oficialități privind această criză neașteptată pentru circulația normală din București. Sindicaliștii Metrorex acuză de lipsă de dialog inclusiv Ministerul transporturilor și continuă greva spontană.

Plângere penală la DNA

Astfel, ministrul Transporturilor a spus pe pagina oficială de Facebook: ”Tocmai am depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean astăzi, pentru următoarele infracțiuni:
+ zădărnicirea combaterii bolilor
+ abuz în serviciu
+ trafic de influență
+ folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane
+ folosirea de către liderii sindicali a influenței și autorității în scopul obținerii de bani, bunuri și foloase necuvenite
+ șantaj
+ infracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate”.

Acțiunea este privită ca fiind ilegală

De asemenea, ministrul Cătălin Drulă a mai spus la finalul postării pe Facebook:
”Cerem procurorilor să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanță civilă. Prejudiciul este în curs de cuantificare.

Acțiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităților și din partea justiției.

Metroul trebuie eliberat și trebuie să revină în circulație. Abia atunci se poate organiza un dialog adevărat despre problemele metroului.

Conturile grase ale firmei controlate de Ion Rădoi nu sunt un subiect legitim de dialog și nici nu trebuie alimentate din vistieria statului”.

Lucian Bode, ministrul MAI și prim-ministrul Florin Cîțu au același punct de vedere

În același timp, ministrul MAI, Lucian Bode, a condamnat recent, într-o intervenție televizată, protestul spontan și cere în concordanță cu solicitarea ministrului Transporturilor tragerea la răspundere a protestatarilor din cauza faptului că nu au respectat legislația în vigoare privind organizarea unuei greve. Lucian Bode a declarat greva spontană ilegală. De aceeași părere este și prim-ministrul României, Florin Cîțu.