Evenimentul Zilei > Politica > Cazanciuc: Preşedintele a fost informat despre propunerea ca Horodniceanu să preia şefia DIICOT
Cazanciuc: Preşedintele a fost informat despre propunerea ca Horodniceanu să preia şefia DIICOT

Cazanciuc: Preşedintele a fost informat despre propunerea ca Horodniceanu să preia şefia DIICOT

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, spune că preşedintele Klaus Iohannis a fost informat despre propunerea ca Daniel Horodniceanu să preia şefia DIICOT, el adăugând că şeful statului va stabili dacă este sau nu de acord cu această nominalizare după ce magistratul va fi audiat la CSM.

 Robert Cazanciuc a fost întrebat de jurnalişti, marţi, la Bruxelles, dacă s-a consultat cu şeful statului privind propunerea magistratului Daniel Horodniceanu pentru funcţia de procuror şef al DIICOT, ministrul răspunzând afirmativ.

”Preşedintele a fost informat despre această propunere. Evident, nu a aflat din spaţiul public”, a spus Cazanciuc.

De asemenea, întrebat dacă preşedintele a fost de acord cu această nominalizare, ministrul Justiţiei a declarat că Horodniceanu este ”un procuror integru, cu foarte multă experienţă”.

”Dacă va fi sau nu de acord o să vedem la finalul procedurii, după audierile de la CSM, unde sunt convins că domnul Daniel Horodniceanu se va prezenta foarte bine, aşa cum, de altfel, arată întreaga carieră a domniei sale. Este un procuror cu foarte multă experienţă, un procuror integru, un procuror cu spirit de echipă, aşa cum are nevoie nevoie DIICOT în momentul de faţă”, a adăugat Cazanciuc, citat de Mediafax.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: