Evenimentul ZileiJustitieCaz incredibil în România! Morții, chemați în istanță. Dosar penal pentru pensii obținute pe nedrept

Caz incredibil în România! Morții, chemați în istanță. Dosar penal pentru pensii obținute pe nedrept

Caz incredibil în România! Morții, chemați în istanță. Dosar penal pentru pensii obținute pe nedrept
Într-un dosar în care sunt cercetate persoane care au beneficiat nemeritat de pensie de invaliditate apar și numele unor oameni ce nu se mai află în viață.

Un caz incredibil în județul Dâmbovița, acolo unde mai multe persoane decedate sunt citate într-un dosar în care mii de oameni au primit, mulți ani, pensii de invaliditate având la bază acte ce fuseseră falsificate.

Un dosar în care sunt implicate și persoane ce au decedat

Dosarul a fost deschis în urmă cu 16 ani, iar principalii vinovați se află la închisoare, dar statul caută acum să își recupereze banii chiar și de la decedați. Este şi cazul unui bărbat care a decedat în urmă cu mai mulți ani, care a beneficiat de pensie de handicap în urma unui accident de muncă la ambele picioare, iar la control a fost anual, până la deces.

Prejudiciul adus statului prin plata acestor pensii de invaliditate depăşeşte suma de 40 de milioane de lei, conform Antena 3.

Altfel, tot legat de astfel de erori, în anul 2018, un bărbat ce fusese acuzat de furt a fost trimis în judecată alături de complicele său. La primul termen din instanță, procurorii şi-au retras dispoziţia de trimitere în judecată.

Mihai Nunucă a fost investigat într-un dosar de furt, iar după finalizarea rechizitoriului, anchetatorii au aflat că a murit. El a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni.

Au mai fost astfel de anomalii provocate de neatenție

În anul 2011, un bărbat din Bârlad, decedat în 2009 a fost citat ca pârât la un dosar civil ce se judecă la Judecătoria Iaşi. Potrivit unei citaţii trimise de către magistraţii ieşeni, mortul ar fi trebuit să se prezinte la proces. Defunctul fusese dat în judecată de către o firmă ce comercializează echipamente medicale. În 2009, chiar înainte de a muri, bârlădeanul închiriase două aparate medicale de la societatea ieşeană. La scurt timp după asta, omul a murit.

„Medicii de la Pneumologie i-au spus că are nevoie de aparate medicale pentru a-l ajuta să respire. Nu a mai apucat să le folosească pentru că la câteva zile după ce a ajuns acasă a decedat”, povestea fiica bărbatului, pentru Adevărul.

 


Accesează: