Evenimentul Zilei > Social > Cât costă trei nopți la Marea Neagră în minivacanța de 1 Mai și de Paște
Cât costă trei nopți la Marea Neagră în minivacanța de 1 Mai și de Paște

Cât costă trei nopți la Marea Neagră în minivacanța de 1 Mai și de Paște

Peste 100 de hoteluri de pe litoralul românesc vor fi deschise și își vor aștepta clienții, în minivacanța de 1 Mai și de Paște.

Este bine de știut că, din cauza epidemiei de coronavirus, hotelurile vor putea să funcționeze la o capacitatate de 70 la sută din totalul locurilor de cazare. În plus, servirea turiștilor se va putea face doar afară, pe terase, în locuri special amenajate și cu respectarea normelor antipandemie.

Spre deosebire de alți ani, prețurile anunțate de cel mai mare site de rezervări la Marea Neagră, litoralulromânesc.ro, sunt accesibile tuturor românilor.

Astfel, un pachet de trei nopţi de cazare, pentru două persoane, fără mic dejun, la un hotel de două stele din Mamaia este vândut cu 345 de lei. La un hotel de trei stele, în Mamaia, prețurile cresc considerabil, dar nu depășeșsc 627 de lei. Pentru sudul litoralului, prețurile sunt și mai mici, de exemplu, în Eforie Nord, cu 250 de lei veți putea găsi pachete de trei nopți de cazare la hoteluri de două și trei stele.

„Cei care optează pentru pachete complexe (toate mesele şi alte servicii) trebuie să achite pentru un sejur de 3 nopţi la 3 stele în Mamaia de la 915 lei, iar la 4 stele de la 1.008 lei. În sudul litoralului, la 3 stele, cu pensiune completă şi tratament, un sejur de 3 nopţi costă 1.338 lei pentru două persoane, iar un sejur cu all inclusive costă aproape 1.800 lei”, a transmis Ionuț Nedea de la litoralulromanesc.ro.

Fără mască de protecție la plajă

Ionuț Nedea mai spune că hotelierii lucrează, intens, în aceste zile pentru a face curățenie și de a se pregăti pentru marea deschidere. Anunțul de ultimă oră a Guvernului României i-a surprins pe patronii de hoteluri de la Marea Neagră, care au considerat că anul 2021 va fi unul ratat din punct de vedere al afacerilor.

„În această perioadă, atât hotelierii, cât şi proprietarii de terase şi magazine de pe litoral lucrează intens şi se pregătesc de deschidere: spaţiile verzi sunt amenajate, se fac lucrări de cosmetizare, curăţenie şi igienizare. E un entuziasm general şi toată lumea aşteaptă cu bucurie şi nerăbdare primii turişti din sezon cu atât mai mult cu cât anul trecut litoralul a fost închis pe perioada sărbătorilor de Paşte şi 1 Mai”, spune Ionuţ Nedea.

Referitor la restricții, patronii de hoteluri susțin că sunt obișnuiți cu acestea, mai ales că ele sunt valabile pe între teritoriul României.

Între timp, autoritățile medicale au mai îndeplinit o mare dorință a celor din turismul de la Marea Neagră, și anume a fost eliminată obligativitatea purtării măștii de protecție, la plajă.