Case gratis pentru familiile cu mulți copii. Măsura luată de un primar dintr-o comună din Botoșani

Case gratis pentru familiile cu mulți copii. Măsura luată de un primar dintr-o comună din Botoșani Sursa: https://calatorinbascheti.ro

Românii pot să primească case pe gratis de la primărie. Autoritățile au hotărât să-i ajute pe cei care nu își permit să cumpere o locuință sau să plătească chirie.

Există localități întregi care au rămas aproape fără locuitori, iar autoritățile au hotărât să ofere case pe gratis pentru tinerii fără posibilități și pentru familiile cu mulți copii. Natalitatea negativă, alături de migrația masivă au adus probleme grave sistemului de pensii, dar și obținerii de fonduri de către primării, iar acestea au luat măsuri.

Primarul din comuna Drăgușeni, ce se află la aproximativ 50 de kilometri de Botoșani, a anunțat că oferă case pe gratis pentru cei fără posibilități. Comuna are populație de numai 2300 de locuitori, dintre care cei mai mulți sunt pensionari.

De case gratis vor beneficia familiile cu mai mulți copii. „Prea multe case de izbeliște, prea mulți tineri fără casă. Sunt familii de tineri care stau cu părinții, cu mulți copii. Am decis să rezolvăm această problemă socială, cumpărând aceste case, le transformăm în case sociale și le oferim acestor familii”, a declarat primarul Eugen Nechita.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prima familie care a primit casă pe gratis

Prin programul de case sociale, primăria identifică locuințele abandonate, caută proprietarii de drept și se oferă să cumpere casele cu bani de la bugetul local. Aceste case sunt transformate în locuințe sociale și sunt reparate și igienizate de către muncitori ai primăriei. O familie deja s-a mutat în casa pregătită de autorități și este foarte mulțumită.

„Ne era greu așa, fără casă. Acum avem și noi un loc fără să stăm cu teama că trebuie să ne mutăm, dacă ies discuții”, spune femeia ce s-a mutat alături de familie într-o casă oferită de primărie.

Case pe gratis se oferă și în comuna Concești, în nordul județului Botoșani. În anul 2019, autoritățile au cumpărat casele abandonate și le-au oferit familiilor cu mulți copii sau tinerilor.

Au fost achiziționate în jur de zece case, iar autoritățile au scăpat de una dintre probleme din comună, depopularea masivă, potrivit Adevărul.