Casa lui Michael Creţu, demolată

Casa lui Michael Creţu, demolată

LEGE. Casa celebrului artist de origine română Michael Creţu, pe care acesta şi-a construit-o în urmă cu peste zece ani în Ibiza, a fost demolată de autorităţile spaniole.

Timp de şase luni, în 1996, tractoarele au lucrat fără autorizaţie pentru a nivela un deal într-una dintre zonele insulei. Creţu, născut la Bucureşti în 1957 (nepot al violonistului Ion Voicu), a obţinut un permis de construcţie la un an după începerea lucrărilor la o casă de vis care măsoară 3.150 de metri pătraţi.

După 14 ani şi numeroase deliberări în instanţă, alte tractoare şi buldozere au început, în urma unui ordin judecătoresc, să dărâme casa, evaluată de Creţu la peste 18 milioane de euro. Lui Creţu i-a luat nouă ani pentru a construi această casă, având un stil arhitectonic la jumătatea dintre mănăstire şi castel, motiv pentru care „a ras” trei metri din colină.

Acţiunea legală împotriva casei, intentată de activişti ecologişti, a ajuns până la Curtea Supremă din Madrid, iar concluzia a fost că locuinţa a fost construită ilegal şi cu încălcarea reglementărilor de mediu din Spania, motiv pentru care autorităţile au început demolarea acesteia.

Ne puteți urmări și pe Google News