Apare cartonașul roz în fotbal. Noua măsură, fundamentală pentru jucători

Apare cartonașul roz în fotbal. Noua măsură, fundamentală pentru jucători Centralii vor putea scoate din buzunar un nou tip de cartonaș. Sursa Foto: YouTube

Cartonașul roz va fi folosit în premieră la Copa America. Competiția va începe pe 20 iunie, iar finala se va juca pe 14 iulie.

Premieră în fotbal. Apare cartonașul roz la Copa America

Ediția din acest an a Copa America aduce și o noutate pentru iubitorii fotbalului. Arbitrii vor avea la dispoziție un nou cartonaș, prin intermediul căruia pot modifica numărul de schimbări.

Mai exact, cartonașul roz va putea fi folosit de centrali numai în cazul în care un jucător suferă un traumatism cranian și are nevoie de înlocuire.

Având un rol mai mult informativ, cartonașul le va permite echipelor să efectueze șase modificări:

Ne puteți urmări și pe Google News

„În plus față de cele cinci schimbări pe echipă autorizate de regulament, o potențială a șasea va fi adăugată pentru a avea grijă de sănătatea jucătorilor. Este vorba de o înlocuire suplimentară în cazul unei suspiciuni de traumatism cranian sau comotie cerebrală.

Pentru aceasta, arbitrul principal sau al patrulea oficial trebuie să fie informat și se va folosi un cartonaș roz”, au scris oficialii de la CONMEBOL într-un comunicat.

cartonaș, fotbal

Cum va fi acordat cartonașul roz

În momentul în care antrenorul observă că un jucător a suferit o comotie severă și are nevoie de înlocuire, acesta trebuie să anunțe centralul întâlnirii sau arbitrul de rezervă.

În acel moment, el va primi cartonașul roz, iar echipa sa poate efectua o schimbare suplimentară.

În cazul în care încă un jucător este schimbat din cauza unei accidentări la cap, el va merge direct la vestiare sau la o unitate medicală.

cartonașul roz, fotbal

Fiecare echipă are dreptul la un singur astfel de cartonaș roz pe meci

Doctorul care depistează accidentarea trebuie să trimită o evaluare a contuziei la comitetul medical CONMEBOL.

Noua modificare a regulamentului are scopul de a proteja integritatea fizică a jucătorilor și de a preveni accidentările grave.

În afară de acest cartonaș roz, de-a lungul timpului au mai existat și alte cartonașe în afară de cele roșii și galbene. În Italia s-a folosit un cartonaș portocaliu care avea ca scop pedepsirea unui fault de intensitate medie. Acesta trimitea de asemenea jucătorii pe bancă pentru câteva minute.

În campionatele din Spania și Portugalia s-au folosit cartonașe albe și verzi care recompensau fotbalistii pentru gesturile de fair-play.