Evenimentul Zilei > Actualitate > Schimbări fundamentale regulamentul fotbalului mondial. Decizia a fost luată
Schimbări fundamentale regulamentul fotbalului mondial. Decizia a fost luată

Schimbări fundamentale regulamentul fotbalului mondial. Decizia a fost luată

International Football Association Board a luat decizia de a opera mai multe schimbări în regulamentul fotbalului.

International Football Association Board, autoritatea care reglementează Legile Jocului, a decis să schimbe câteva reguli ale fotbalului. Modificările vor intra în vigoare din sezonul viitor și se referă la:

HENŢ. În situaţia în care un jucător înscrie sau îşi creează un avantaj clar, chiar dacă a atins mingea cu mâna involuntar, arbitrul va întrerupe jocul.

 
PENALTY. Portarul nu mai este obligat ca în momentul executării loviturii de pedeapsă să aibă ambele picioare pe linia porţii, ci doar unul singur.
 
REPUNERE ÎN JOC. În cazul loviturilor de poartă sau a loviturilor libere executate din propria suprafaţă de pedeapsă, mingea va intra în joc imediat ce a fost lovită cu piciorul şi s-a mişcat, fără să mai fie necesară ieşirea acesteia din careu.
 
LOVITURI LIBERE. Jucătorii echipei în posesie trebuie să se poziţioneze la minimum un metru de zidul format de adversari. Sunt evitate astfel abateri precum împingeri sau alte comportamente nesportive.
 
MINGE DE ARBITRU. În anumite situaţii, când este în joc şi loveşte arbitrul, jocul se va relua cu minge de arbitru.
 
ÎNLOCUIRI. La efectuarea unei schimbări, jucătorul înlocuit va părăsi terenul pe la cea mai aproapiată linie de margine, pentru a evita astfel tragerile de timp.