Carnea de pui este mai periculoasă decât se crede. Ce au descoperit oamenii de știință

Carnea de pui este mai periculoasă decât se crede. Ce au descoperit oamenii de știință Sursa: arhiva EVZ

Consumul de carne de pui, a înregistrat o creștere însemnată, în ultimii ani, la nivel mondial. Se consideră că includerea în meniul zilnic a cărnii albe aduce multiple beneficii organismului. Cercetătorii arată că lucrurile nu stau chiar așa.

Cu toate acestea, riscul dezvoltării obezității s-a amplificat foarte mult, iar una dintre cauzele cele mai importante se considera a fi chiar consumul de carne de pui. Studiile efectuate în ultima perioadă au arătat că puiul crescut cu actuala tehnologie, chiar și cel ecologic, vândut pentru consum uman, oferă mai multa energie din grăsimi decât din proteine. Aceasta este o descoperire esențiala întrucât puiul a fost considerat a fi una dintre sursele principale de proteine.

Hormonii de creștere favorizează apariția diferitelor afecțiuni.

Riscuri grave pentru sănătate

Pubertatea precoce poate fi determinata de hormonii de creștere care se regăsesc în carne și în produsele lactate. Este dificil de stabilit care ar putea fi impactul specific al hormonilor de creștere din produsele alimentare asupra dezvoltării tinerelor femei. Cu toate acestea, unii cercetători considera că steroizii (în mod special), declanșează pubertate prematura și cresc riscul de cancer de sân, mai târziu, în viață.

Ne puteți urmări și pe Google News

Persoanele preocupate de acest potential efect secundar, ar trebui sa consume carne sau produse lactate fără hormoni de creștere sau să evite carnea și produsele lactate, scrie realitatea.net.

O altă preocupare a cercetătorilor și consumatorilor legată de hormonii de creștere din alimentație este că aceștia pot crește riscul apariției cancerului de prostată. În urma unor studii, s-a constatat că evitarea anumitor hormoni de creștere poate reduce riscul declanșării anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de prostată. Astfel, consumul de alimente care conțin reziduri hormonale poate predispune la producerea cancerului de prostată.

Cele aproximativ 8 milioane femei din Statele Unite care se îmbolnăvesc anual de infecţii ale vezicii urinare ar putea fi, de fapt, victimele unei bacterii devenite rezistente la antibiotice, bacterie prezentă în carnea de pui din marile magazine. O tulpină a bacteriei Escherichia coli a fost descoperită în ADN-ul puilor de găină trataţi cu antibiotice şi oferiţi apoi spre consum în supermarketuri. Se pare că, la ora actuală, bacteria rezistentă la tratamente se găseşte în carnea de pui ce poate fi cumpărată de la orice magazin alimentar şi se transmite mai ales femeilor, care ajungă să se îmbolnăvească în urma manipulării puilor înainte de a fi gătiţi sau prin contaminarea altor alimente cu bacterii din carnea de pui.