Pericolul ascuns în carnea de pui. Hormonii care provoacă cancerul!
- Dragos Manea
- 31 ianuarie 2020, 14:02
Ultimele date despre hormonii de creștere pe care „producătorii” de pui îi folosesc asupra animalelor arată că aceștia ar putea fi cauza unui tip de cancer la oameni care consumă cantități mari de carne.
În această perioadă, riscul dezvoltării obezităţii s-a amplificat foarte mult, iar una dintre cauzele cele mai importante se consideră a fi consumul de carne de pui. În urma studiilor, s-a constatat că puiul crescut cu actuala tehnologie, chiar și cel ecologic, vândut pentru consum uman, oferă mai multă energie din grăsimi decât din proteine.
Aceasta este o descoperire esențială întrucât puiul a fost considerat a fi una dintre sursele principale de proteine.
Hormonii de creştere favorizează apariția diferitelor afecțiuni, scrie Realitatea.
Pubertatea precoce poate fi determinată de hormonii de creștere care se regăsesc în carne, dar și în produsele lactate.
Este dificil de stabilit care ar putea fi impactul specific al hormonilor de creștere din produsele alimentare asupra dezvoltării tinerelor femei. Cu toate acestea, unii cercetători consideră că steroizii în mod special, declanșează pubertatea prematură și cresc riscul de cancer la sân.