Studiul care ridică multe semne de întrebare. Riscuri mari ca piloții militari să facă trei tipuri de cancere

Studiul care ridică multe semne de întrebare. Riscuri mari ca piloții militari să facă trei tipuri de cancere Sursa: Arhiva EVZ

Un studiu al Forțelor Aeriene efectuat la începutul acestui an a constatat că piloții avioanelor de luptă și membrii echipajului din Forțele Aeriene din SUA au „mult mai multe șanse de a fi diagnosticați cu anumite tipuri de cancer față de colegii lor”, a raportat Defence One în această săptămână.

Studiul, intitulat „Incidența cancerului și mortalitatea în rândul piloților avioanelor de luptă”, a fost realizat de cea de-a 711-a aripă de performanță a Air Force Research Laboratory. Noul studiu, datat pe 26 mai, pare să ofere dovezi mai puternice față de cele anterioare cu privire la un tip de cancer care a fost suspectat de mult timp.

„În comparație cu colegii lor, a constatat studiul, piloții avioanelor de luptă și echipajul lor au avut cu 29% mai multe șanse de a fi diagnosticați cu cancer testicular; Cu 24% mai multe șanse de a fi diagnosticați cu melanom; și cu 23% mai multe șanse de a fi diagnosticați cu cancer de prostată”, a raportat Defense One.

„În comparație cu populația generală din SUA, piloții avioanelor de luptă au avut cu 13% mai multe șanse de a fi diagnosticați cu limfom non-Hodgkin, cu 25% mai multe șanse de a fi diagnosticați cu melanom și cu 19% mai multe șanse de a fi diagnosticați cu cancer de prostată”, conform Defense One.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Studiul a mai constatat că piloții avioanelor de luptă au avut rate similare ale altor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul la creier, în comparație cu ofițerii forțelor aeriene care nu zboară. În comparație cu populația din SUA, aceștia au avut rate mai scăzute în mai multe categorii, inclusiv cancer renal, tiroidian și urinar.”

Piloții trebuie să discute cu medicul de zbor

„În primul rând, piloții avioanelor de luptă din US Air Force care au servit între 1970 și 2004 au avut rezultate similare cu cancerul ca și colegii lor ofițeri, cu excepția unei incidențe mai mari a melanomului de piele și a cancerului de prostată și a unei asocieri sugestive cu limfomul non-Hodgkin”, potrivit studiului. 

În plus, studiul a menționat că piloții F-100 Super Sabre „pot fi mai vulnerabili decât alți piloți la mai multe tipuri de cancer, în special ale țesutului radiosensibil”. „O analiză care exclude piloții F-100 a sugerat că anumite structuri de luptă pot fi mai predictive pentru anumite rezultate ale cancerului”, potrivit The National Interest.

Studiul a concluzionat că aceste date „nu justifică modificările la recomandările de prevenire a cancerului pentru piloții avioanelor de luptă din US Air Force”, deși actualii și foștii piloți sunt rugați să discute înainte cu medicul lor de zbor.