Cinci persoane, între care și două femei însărcinate au fost rănite, duminică, din cauza unui șofer care a depășit neregulamentar, fără să se asigure și a intrat frontal într-un autovehicul ce venea din față (foto ISU Cluj). În impact au fost implicate, practice trei autovehicule, potrivit poliției rutiere.

Accidentul a avut loc în localitatea clujeană Dealul Negru, iar polițiștii din cadrul serviciului de poliție rutieră avertizează că traficul se desfășoară cu dificultate în zonă.

Accidentul rutier s-a produs pe DN1 R, în localitatea Dealul Negru, chiar înainte de intrarea în Beliș.

„Din primele informații ar fi implicate trei autoturisme. Un conducător auto care se deplasa dinspre localitatea Beliș ar fi depășit neregulamentar autoturismul care îl preceda, intrând în coliziune cu autoturismul care circula din sensul opus”, se arată într-o comunicare transmisă presei de polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

Potrivit sursei citate, în urma izbiturii, autoturismul care a intrat în depășirea neregulamentară a fost aruncat în mașina pe care intenționa să o depășească.

„În urma impactului, autoturismul cu care care s-a efectuat manevra de depășire a fost proiectat în autoturismul depășit”, potrivit polițiștilor clujeni.

La locul accidentului au venit de urgență o autospecială, un echipaj SMURD și două ambulanțe SAJ pentru a acorda primul ajutor celor cinci victime și pentru a le trasporta la spital.

De asemenea, a fost alertat și un elicopter SMURD deoarece în autoturismele implicate în accident, printre pasageri se aflau și două femei însărcinate. De altfel, acestea au fost transportate la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate, având în vedere situația în care se aflau.

Un alt bărbat, în vârstă de aproximativ  50 de ani, care prezenta o stare mai gravă, a fost preluat de echipajul elicopterului SMURD și a fost transportat cel mai probabil UPU Cluj-Napoca.

Alți doi bărbați, victime, ale accidentului au fost consultați și transportați, de asemenea, la spital pentru investigații și îngrijiri. Aceștia acuzau dureri în zona toracelui, dar erau conștienți și cooperanți.