Carmen Dan a convocat ședință de urgență la Ministerul de Interne. Rectorul Academiei de Poliția a demisionat

Carmen Dan a convocat ședință de urgență la Ministerul de Interne. Rectorul Academiei de Poliția a demisionat

Ministul Carmen Dan a convocat o ședință de urgență la sediul MAI, acolo unde sunt așteptați rectorul și prorectorul de la Academia de Poliție. Cei doi, Adrian Iacob şi Petrică-Mihail Marcoci sunt anchetați de procurorii DNA pentru instigare la şantaj, în cazul mesajelor de amenințare transmise jurnalistei Emilia Șercan.

A doua zi după ce au fost plasați sub control judiciar de către procurorii DNA, rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Iacob, şi prorectorul aceleiaşi instituţii, Petrică-Mihail Marcoci Academiei de Poliție, au fost convocați la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Din primele informații transmise de Antena 3, conducerea MAI așteaptă un gest de onoare din partea celor doi ofițeri cărora li se va solicita demisia. Este posibil, însă, ca cei doi să fie înlocuiți din funcție și printr-o decizie ministerială.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot astăzi, rectorul Academiei de Poliție era așteptat și la sediul DNA, pentru audieri.

Conform unui comunicat al DNA, Adrian Iacob şi Petrică-Mihail Marcoci au fost plasaţi sub control judiciar pentru instigare la şantaj. Cei doi au determinat un angajat al instituţiei să-i trimită jurnalistei Emilia Şercan mesaje de ameninţare cu moartea pentru a renunţa la investigaţii.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Iacob, şi prorectorul aceleiaşi instituţii, Petrică-Mihail Marcoci sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la şantaj, precizează DNA.

„La sfârşitul lunii martie - începutul lunii aprilie 2019, inculpaţii Iacob Adrian şi Marcoci Petrică-Mihail, rector, respectiv prorector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", l-au determinat pe inculpatul Bărbulescu Gheorghe Adrian să transmită unei persoane, jurnalist de investigaţie - persoană vătămată, mesaje de ameninţare (un mesaj tip text şi cinci mesaje folosind aplicaţia Facebook Messenger) pentru a o constrânge să înceteze investigaţiile jurnalistice care îl vizau pe rectorul Academiei de Poliţie, urmărind astfel eliminarea riscurilor pentru cariera lor profesională. Concomitent, cei doi instigatori i-au promis poliţistului care a trimis efectiv mesajele de ameninţare că îi vor asigura protecţia pentru a nu fi tras la răspundere penală şi, pe parcursul săvârşirii faptelor, chiar i-au adresat încurajări”, a transmis, joi seară, Direcţia Naţională Anticorupţie, printr-un comunicat de presă.