Evenimentul ZileiInternationalSecretul înfrângerii lui Putin. Un expert american spune cum poate fi oprită Rusia. Există riscul unui alt război

Secretul înfrângerii lui Putin. Un expert american spune cum poate fi oprită Rusia. Există riscul unui alt război

Secretul înfrângerii lui Putin. Un expert american spune cum poate fi oprită Rusia. Există riscul unui alt război
Henry F. Cooper, fost ambasador al SUA în timpul președintelui Ronald Reagan și negociator şef în relația cu Uniunea Sovietică, a făcut o analiză cu privire la războiul din Ucraina explicând că există o metodă prin care Vladimir Putin poate fi descurajat. Mai exact, expertul spune ce trebuie reparat ca invazia să fie oprită.

Dacă Statele Unite și NATO nu au reușit să oprească invazia Ucrainei de către președintele rus Vladimir Putin, fostul diplomat american susține că există o metodă prin care acesta poate fi descurajat. Iar acest lucru se poate face prin tăierea ambițiilor liderului de la Kremlin și zădărnicirea planului de distrugere a existenței Ucrainei, cu ajutorul furnizării de arme Ucrainei.

Trebuie să continuăm să furnizăm Ucrainei arme

Henry F. Cooper consideră că Occidentul este capabil să împiedice Rusia să își reafirme rolul de superputere globală, şi spune:

Ne puteți urmări și pe Google News

Descurajarea lui Putin înseamnă negarea ambițiilor sale. Trebuie să-l facem pe Vladimir Putin să înțeleagă că putem și îi vom zădărnici scopul de a distruge existența națională a Ucrainei. Prin urmare, trebuie să continuăm să furnizăm Ucrainei arme militare. Poate mai important, Putin trebuie să înțeleagă că putem împiedica Rusia să-și reafirme rolul de superputere globală.

Fostul diplomat mai spune că Beijingul reprezintă o amenințare formidabilă pentru Statele Unite, având în vedere dependența economică de materiile prime chineze și tehnologia înaltă.

Eșecul Vestului de a-l contracara pe Putin în declanșarea războiului din Ucraina, ar putea tenta China să invadeze Taiwanul, o sursă majoră de tehnologie electronică esențială pentru industria americană. Este de o importanță imensă ca efortul occidental să contracareze Rusia în Ucraina, iar Washington-ul trebuie să arate adversarilor săi că agresiunea nu va merita costul.

Ce l-ar putea determina pe Putin să-și înceteze operațiunile din Ucraina

Cooper mai susține că trebuie să se remedieze vulnerabilitatea Statelor Unite și NATO legată de rachetele rusești hipersonice. Acest lucru subminează voința noastră de a ne confrunta cu Putin, chiar și în cazul unui atac nuclear limitat în Ucraina.

SUA trebuie să-și adapteze factorul de descurajare strategic pentru a se potrivi circumstanțelor provocate de războiul din Ucraina. Washington-ul trebuie să investească în tehnologii de ultimă oră pentru a putea apăra în mod corespunzător teritoriul american și al aliaților din NATO.

Unii compară situația actuală cu criza rachetelor din Cuba din 1961. Ni se pare și mai amenințător, mai ales că amenințările lui Putin sunt posibile. Statele Unite trebuie să-și adapteze factorul de descurajare strategic pentru a se potrivi circumstanțelor. Washingtonul trebuie să investească în tehnologii de ultimă oră pentru a apăra în mod corespunzător Statele Unite și aliații noștri și trebuie să refuzăm să fim constrânși de tratatele pe care adversarii noștri le exploatează în beneficiul lor, scrie Henry F. Cooper, într-o analiză pentru 19fortyfive.


Accesează: