Evenimentul Zilei > International > Putin, anunțul serii! Este cel mai dur atac asupra Pentagonului. O consecință imprevizibilă a războiului din Ucraina
Putin, anunțul serii! Este cel mai dur atac asupra Pentagonului. O consecință imprevizibilă a războiului din Ucraina

Putin, anunțul serii! Este cel mai dur atac asupra Pentagonului. O consecință imprevizibilă a războiului din Ucraina

La Summit-ul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut luni că în Ucraina au fost creați compuși pentru arme biologice şi că în timpul „operațiunii militare speciale” Rusia a obținut „probe documentare” cu privire la astfel de activității desfășurate pe teritoriul ucrainean cu sprijinul SUA.

Potrivit celor declarate de Vladimir Putin la summit-ul Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), aceste activități contravin convențiilor ce interzic armele biologice şi toxice,  iar în respectivele instalaţii „se elaborau metode şi mecanisme pentru destabilizarea situaţiei epidemiologice în spaţiul postsovietic”.

Pentagonul este acuzat din nou de Vladimir Putin

Liderul de la Kremlin a mai spus că această „regiune comună” Pentagonul „a creat zeci de laboratoare biologice şi centre care nu se ocupau de acordarea de asistenţă medicală pentru populaţia ţărilor unde îşi desfăşurau activităţile”.

Acum, în timpul operaţiunii speciale în Ucraina, am obţinut probe documentare că în apropierea frontierelor noastre au fost create în esenţă componente pentru arme biologice.

Eforturile de menținere a securității biologice necesită, de asemenea, cea mai serioasă atenție. Multă vreme, am tras un semnal de alarmă cu privire la activitatea biologică militară a SUA în spațiul post-sovietic.

Este cunoscut faptul că Pentagonul a înființat zeci de laboratoare și centre biologice specializate în regiunea noastră comună și că acestea nu oferă în niciun caz doar asistență medicală practică populației din țările în care își desfășoară activitatea. Sarcina lor principală este să colecteze materiale biologice și să analizeze răspândirea virușilor și a bolilor periculoase în propriile scopuri.

În timpul operațiunii speciale din Ucraina au obținut dovezi documentare

Președintele Putin spune că are dovezi documentare cu privire la dezvoltarea armelor biologice la granițele Rusiei şi cere sprijinul colegilor din OTSC.

Componente ale armelor biologice au fost dezvoltate în imediata apropiere a granițelor noastre, ceea ce încalcă Convenția privind armele biologice și cu toxine și au fost elaborate posibile metode și mecanisme de destabilizare a situației epidemiologice din Ucraina. spațiul post-sovietic.

În acest sens, ne bazăm pe colegii noștri care sprijină implementarea cât mai curând posibil a inițiativei Rusiei de operaționalizare a consiliului CSTO desemnat. Încă o dată, aș dori să subliniez importanța unei coordonări strânse între membrii OTSC în materie de politică externă, acțiuni coordonate la ONU și alte platforme multilaterale și promovarea abordărilor comune ale problemelor de securitate internațională în creștere.

În acest context, este important să dezvoltăm cooperarea cu partenerii noștri „naturali” din Organizația de Cooperare din Shanghai și Comunitatea Statelor Independente.

Putin acuză Occidentul că închide ochii şi încurajează astfel de activități

Putin îndeamnă partenerii din organizație să se alăture Rusiei pentru a apăra împreună memoria Victoriei în Marele Război Patriotic.

Aș dori să subliniez sarcina noastră prioritară de a apăra împreună memoria Victoriei în Marele Război Patriotic, isprava popoarelor noastre care au salvat lumea de nazism cu prețul unor sacrificii enorme și ireparabile, și să contracarăm orice tentative de văruire a naziștilor, complicii lor și adepții moderni.

Din păcate, în țara noastră vecină, Ucraina, neonazismul este în creștere de multă vreme, față de care unii dintre partenerii noștri din „Occidentul colectiv” închid ochii și, astfel, își încurajează efectiv activitățile. Toate acestea merg mână în mână cu o creștere fără precedent a rusofobiei frenetice în așa-zisele țări occidentale civilizate și corecte din punct de vedere politic.

Într-adevăr, auzim, și aud oameni spunând că extremiștii se găsesc oriunde, ceea ce este adevărat. Extremiștii sunt peste tot și într-un fel sau altul își părăsesc ascunzătoarea subterană și se fac cunoscuți. Nicăieri însă – vreau să subliniez acest lucru – nicăieri naziștii nu sunt glorificați la nivel de stat și nici măcar autoritățile unei țări civilizate nu încurajează mii de procesiuni neonaziste la lumina torțelor cu simboluri naziste. Acesta este ceva ce nu se practică nicăieri. Dar, din păcate, acest lucru se întâmplă în Ucraina.

Putin a insistat că din acest motiv trebuie acordată o atenţie specială chestiunii securităţii biologice în spaţiul OTSC, organizaţie ce reuneşte Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan şi Tadjikistan.

De mult timp am activat alarmele despre activităţile biologico-militare ale SUA în spaţiul postsovietic. Principalul lor scop era de a culege material biologic şi de a studia, pentru propriile obiective, caracterul specific al răspândirii virusurilor şi bolilor periculoase, a concluzionat Putin la summit-ul de la Kremlin, potrivit kremlin.ru.