Care este fructul care poate ajuta la scăderea colesterolului din organism

Care este fructul care poate ajuta la scăderea colesterolului din organismSursa foto: Dreamstime.com

Colesterolul este o componentă vitală a oricărei structuri celulare pe care se bazează foarte mult pentru buna funcționare a creierului și a nervilor. Când circulă în sânge la niveluri ridicate, pot apărea probleme.

În timp, moleculele grase se conglomerează pe suprafața arterelor, producând un strat subțire de placă. Cu excepția cazului în care se adoptă o intervenție alimentară adecvată, aceasta poate crea mediul perfect pentru un atac de cord și pentru un accident vascular cerebral.

În 2021, un studiu și-a propus să determine efectele extractului de coacăze negre asupra nivelului lipidelor serice. Cercetătorii au observat că nivelurile de lipoproteine cu densitate foarte scăzută au fost semnificativ mai scăzute, iar colesterolul „a arătat o tendință de scădere”.

Afectarea fluxului sanguin

Multe părți ale fructului, inclusiv uleiul din semințe, s-au dovedit eficiente în susținerea imunității și reducerea inflamației. Farmacistul Mike Wakeman sugerează că administrarea de suplimente care conțin coacăze negre ar putea oferi energie și imunitate și ar putea arde grăsimile în șapte zile.

„Pe măsură ce îmbătrânim, arterele devin rigide și congestionate, ceea ce duce la afectarea fluxului sanguin și la modificări care sunt frecvent asociate cu dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Circulația sănătoasă este cheia longevității și esențială pentru funcționarea organelor vitale.”

Coacăzele negre sunt apreciate pentru efectul lor asupra circulației și stimulează sănătatea și funcția sistemului cardiovascular. Ele lărgesc vasele de sânge, reduc tensiunea arterială la adulții hipertensivi și pot inversa consecințele îmbătrânirii asupra arterelor cu zece ani.”

Deși aceste calități sunt atrăgătoare, poate fi necesară prudența atunci când luați extracte de coacăze negre împreună cu alte medicamente. „Luarea de coacăze negre împreună cu medicamentele utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale poate duce la o scădere prea mare a tensiunii arteriale”, avertizează RxList.

Combaterea colesterolului ridicat

Mai mulți factori influențează nivelul colesterolului, dar printre cei mai influenți sunt genetica și dieta. O valoare ridicată a colesterolului în lipoproteinele cu densitate scăzută este considerată a fi o contribuție importantă la formarea plăcii în artere. Pe măsură ce vasele devin înfundate, acest lucru împiedică fluxul de sânge către organele vitale ale corpului, producând un mediu ideal pentru boli.

Pentru a ajuta la combaterea prevalenței colesterolului ridicat, ghidurile nutriționale sunt difuzate de organismele de sănătate din întreaga țară. Un lucru pe care aceste alimente îl au în comun este conținutul lor de fibre solubile, care pot trage moleculele de grăsime din tractul digestiv.

Nucile de copac, cum ar fi migdalele, pot îmbunătăți semnificativ valorile colesterolului din sânge, atâta timp cât sunt consumate crude. „Migdalele, care sunt bogate în arginină, au fost legate de reduceri ale colesterolului în doar patru săptămâni”, explică autorii cărții Prescription for Nutritional Healing, potrivit Express.co.uk.

Ne puteți urmări și pe Google News