Evenimentul Zilei > EVZ Special > Carantină națională de Paști. Italia, zonă roșie în perioada 3 – 5 aprilie. Guvernul a aprobat
Carantină națională de Paști. Italia, zonă roșie în perioada 3 – 5 aprilie. Guvernul a aprobat

Carantină națională de Paști. Italia, zonă roșie în perioada 3 – 5 aprilie. Guvernul a aprobat

Blocarea națională de Paști, zona roșie în perioada 3 - 5 aprilie. Italia va fi în carantină totală de Paște. Toată țara va intra în zona roşie.

UPDATA. Guvernul italian a aprobat reglementări conform cărora jumătate din ţară, inclusiv regiunea Lazio, din jurul Romei, ar intra în lockdown total de luni. Cabinetul premierului Mario Draghi a dat undă verde decretului care plasează regiunile în zone de risc înalt, zone roşii dacă se înregistrează peste 250 de cazuri pe săptămână la 100.000 de locuitori.

Blocarea națională de Paști. Italia, zonă roșie în perioada 3 – 5 aprilie

Italia a înregistrat 25.673 de noi infecţii joi şi 373 de decese din cauza Covid-19, totalul victimelor fiind de 101.184. Regiunile care se confruntă cu blocarea totală de luni sunt:

Lombardia, Lazio, Emilia-Romagna, Friuli Venezia-Giulia, Veneto, Piemonte, Marche şi provincia Trento.

Provinciile Campania şi Bolzano se află deja în zona roşie şi vor rămâne astfel, în timp ce Abruzzo, Calabria, Liguria, Molise, Puglia, Sicilia, Umbria şi Aosta vor fi aproape de zona portocalie.

Sardinia a fost plasată luna aceasta în zona cu cel ami scăzut risc şi autorităţile consideră că nu vor mai fi cazuri. Restricţiile vor fi menţinute până în weekendul de Paşti. În timpul căruia întreaga ţară, în afară de Sardinia, va fi inclusă în zona roşie.

Ştirea iniţială:

Italia urmează să fie plasată în carantină în weekendul Paştelui. Ar fi al doilea an la rând, într-un efort de a opri o intensificare recentă a contaminărilor cu noul coronavirus.

Însă unele regiuni, inclusiv Lombardia, în care se află ”capitala” financiară italiană Milano, ar urma să fie plasate în carantină începând de luni, în urma unei creşteri a infectărilor şi spitalizărilor din cauza covid-19.

Blocarea națională de Paști, zona roșie în perioada 3 – 5 aprilie. În aceste ore, dispozițiile Guvernului Draghi sunt așteptate pentru săptămâna Paștelui.

Deciziile cu noile restricții extrem de dure sunt pentru a evita infecțiile cu coronavirus. Printre ipotezele examinate de autorități pare să existe și cea a unui „mini- blocaj național”. Ar fi o zonă roșie extinsă pe întreg teritoriul național, dar numai pentru zilele 3, 4 și 5 aprilie .

Blocarea națională de Paști. Italia, zonă roșie în perioada 3 – 5 aprilie. Guvernul evaluează ipoteza

Toată Italia va intra în ”zona roşie”, în perioada 3-5 aprilie, de Paște. Vor fi deschise doar magazinele esenţiale, iar restaurantele şi barurile nu vor putea servi clienţii.

Pentru sărbătorile de Paște, între 3 și 5 aprilie, măsurile prevăzute pentru zona roșie se vor aplica în toată țara.

Provinciile Bolzano, Trento, Basilicata, Campania, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Lombardia, Piemonte, Veneto, Toscana și Marche urmează să rămână în scenariul roșu, în timp ce alte opt regiuni să urma să devină portocalii: Abruzzo, Calabria, Liguria, Molise, Puglia, Sicilia, Umbria și Valle d’Aosta.

”Virusul se extinde, măsuri restrictive trebuie luate azi pentru a salva vara”, a declarat Stefano Bonaccini, guvernatorul regiunii Emilia-Romagna şi preşedinte al Conferinţei Regiunilor din Italia.

Decizia autorităților este aşteptată în câteva ore

Confirmarea va sosi în următoarele câteva ore, dar, după toate probabilitățile, aceasta va fi linia preferată a ministrului Roberto Speranza și a guvernatorilor regiunilor pentru a evita o creștere suplimentară a cazurilor Covid.

În restul perioadei care va fi din 15 martie până în 6 aprilie, populația va trebui să se conformeze modificărilor prevăzute de Decret, care va intra în vigoare luni .

Există, de asemenea, așteptări pentru monitorizarea săptămânală. Care ar putea pune capăt aproape întregii Italia cu privire la zona roșie. Cu excluderea Sardiniei, singura zonă albă din Italia. Şi câteva zone galbene, printre care se remarcă Sicilia. În sfârșit, astăzi este de așteptat prezentarea noului plan de vaccinare și o posibilă intervenție directă a premierului Draghi asupra problemei Astrazeneca, care ține națiunea în suspensie de câteva zile, scrie newsicilia.it.

Photo 198558066 © DmfrancescoDreamstime.com