Evenimentul Zilei > Monden > Cantități uriașe de zăpadă căzute peste Japonia. Mii de localități sunt izolate de civilizație
Cantități uriașe de zăpadă căzute peste Japonia. Mii de localități sunt izolate de civilizație

Cantități uriașe de zăpadă căzute peste Japonia. Mii de localități sunt izolate de civilizație

Ninsorile din ultimele zile au creat mari probleme în multe zone din „Țara Soarelui Răsare” și au băgat autoritățile în alertă.

Mai multe zone din Japonia au fost îngropate în zăpadă. A nins necontenit timp de 3 zile, iar stratul depus a atins chiar și 2 metri. Vremea a creat mari probleme, pentru că multe localități au rămas fără curent electric și sunt izolate. Zonele afectate sunt în centrul țării și de-a lungul coastei de nord. Aproximativ 10.000 de gospodării nu au lumină.

Oficialii din Guvernul nipon au avut o întâlnire în regim de urgență, astăzi, și au dezbătut o serie de măsuri ce trebuie luate neîntârziat, pentru ca situația să devină la normal.

Precedent și în 2019

Niigata și Gunama sunt prefecturile unde se înregistrează cele mai mari necazuri, aici zăpada fiind de 2 metri, conform presei din Japonia. Și anul trecut au fost mari probleme în „Țara Soarelui Răsare”, din cauza ninsorilor abundente. Zeci de accidente au fost raportate în trafic, iar 30 de zboruri şi circa 200 de trenuri au fost anulate în Hokkaido, o insulă aflată în partea de nord a țării. Și atunci s-a consemnat un strat de zăpadă de 2 metri.

Ninsorile vor lipsi, de Crăciun și Revelion în România

În România, ninsorile vor lipsi de sărbători. „De Crăciun, din datele pe care le avem acum, ne-am situa la nivelul maximelor între 4, chiar până la 10 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori, în special în partea de sud şi sud-est a ţării”, a anunțat Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În ceea ce privește Revelionul, „Abaterile sunt în diminuare -1,5 grade Celsius, dar cu siguranţă vom vedea. De obicei, semnalul pentru ultimele două săptămâni se modifică la următoarea rulare a datelor. Ceea ce este important, că trei săptămâni la rând, din intervalul de analiză, dacă se păstrează această tendinţă, cu siguranţă contăm pe o probabilitate mai mare de 75% de-a avea valori mai ridicate la trecerea dintre ani.

O să vedeţi o tendinţă spre deficit a precipitaţiilor, ceea ce înseamnă o probabilitate redusă să avem precipitaţii cu ocazia Revelionului şi dacă vorbim de temperaturi mai ridicate, cu siguranţă, o probabilitate de a avea totuși, mai degrabă, şanse de ploaie decât ninsori.”