Meteorologii avertizează că în săptămâna ce urmează, România se va confrunta cu un nou val de caniculă. Luni, 28 iunie, temperaturi ridicate se anunță în sud-vestul țării, însă și în restul teritoriului vremea va fi călduroasă. În Banat și Oltenia și izolat în Muntenia și Crișana, indicele ITU va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil pe parcursul zilei de luni. După-masa se vor semnala averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și intensificări ale rafalelor de vânt – cu precădere în zonele de deal și de munte. Cantitățile de apă vor depăși, local, 25 de l/mp.

Temperaturile minime se vor încadra între 11 și 21 de grade. Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 26 și 36 de grade. Maximele vor fi înregistrate în vestul Olteniei.

Maximele în București vor fi de 30 de grade

Vremea, luni, 28 iunie, va fi călduroasă în Capitală.

Cerul va fi variabil. În a doua parte a zilei și spre seară, se pot semnala averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Rafalele de vânt se pot intensifica pe perioada ploilor.

Temperaturile minime se vor încadra între 17 și 19 grade. Valorile termice maxime se vor situa în jurul a 30 de grade.

Cum va fi vremea la munte

Vremea, în zonele de munte, va fi instabilă. Cu precădere în a doua parte a zilei, se vor semnala înnorări și averse de ploaie care se vor manifesta local. Acestea vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale rafalelor de vânt.

Cantitățile de apă pot depăși, în multe locuri, 25 de l/mp. Vor fi prezente și condiții de grindină, conform ANM.

Temperaturile vor fi asemănătoare cu cele anunțate în zilele precedente.

Vreme frumoasă la mare

La mare, luni, 28 iunie, cerul va fi senin. Înnorările care se anunță în a doua parte a zilei nu vor persista, iar precipitațiile vor fi reduse.

Rafalele de vânt vor fi slabe. Temperatura apei va avea valori cuprinse între 22 și 24 de grade.

Valorile termice minime se vor situa între 20 și 22 de grade, în timp ce maximele vor înregistra 28 de grade.