Meteorologii avertizează că vremea, în România, rămâne instabilă. Vor fi prezente ploi însoțite de descărcări electrice. Cerul va prezenta înnorări, iar rafalele de vânt vor prezenta intensificări. Cantitățile de apă vor depăși 30 de l/mp, iar, pe arii restrânse, prin acumulare, vor fi de peste 50 l/mp.

Anunțul ANM vine pe fondul veștii neplăcute din partea meteorologilor, care au anunțat că România va fi lovită de un ciclon. 

La munte și în sud-estul țării, vremea va fi instabilă și răcoroasă. Se pot semnala și condiții de grindină. În restul teritoriului, vremea va fi călduroasă, local.

Cerul va fi variabil. După-masa și seara, se vor semnala înnorări. Izolat, vor fi prezente și fenomene de instabilitate atmosferică, în special în zonele montane și de deal.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 și 20 de grade. Cele maxime se vor situa între 32-33 grade. La mare, vor fi 21 de grade, conform ANM.

La munte, vremea va fi instabilă. Temporar, vor fi prezente și înnorări.

Local, se vor semnala averse de ploaie cu caracter torențial – acestea vor fi însoțite de descărcări electrice și, izolat, de condiții de grindină. Pentru perioade scurte de timp și prin acumulare, cantitățile de apă pot fi însemnate, avertizează meteorologii. Rafalele de vânt vor înregistra intensificări, iar specialiștii meteo avertizează în legătură cu apariția vijeliilor.

Conform prognozei meteo emise de ANM, valorile termice vor fi semnificativ diferite de cele din zilele anterioare.

Vremea la mare

La mare, vremea va fi, în continuare, instabilă. Cerul va prezenta înnorări. Temporar, acestea vor fi accentuate.

Și ploile vor fi prezente pe litoral și vor fi însoțite de descărcări electrice și grindină.

Vântul va sufla moderat, în general, însă rafalele de vânt pot înregistra și intensificări, pentru perioade scurte de timp, pe timpul zilei.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 16 și 18 grade. Valorile termice maxime se vor situa între 20 țși 21 de grade. Temperatura apei mării va fi de 18-19 grade, conform estimărilor ANM.