La orele amiezii disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Maxima la amiază se așteaptă să fie de peste 36 de grade.

Marți însă este ultima zi de caniculă. De miercuri, vremea se va răci, mai accentuat în Banat, Crișana și în Maramureș, dar se va menține deosebit de caldă în restul ţării, rămânând izolat caniculară în Oltenia și în Muntenia. Temperaturile maxime se vor încadra între 24-25 de grade în vest și 35 de grade în sud, la Giurgiu şi Călăraşi.

În vest, nord, centru și la deal se va înregistra instabilitate atmosferică: vor fi averse, unele cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări scurte ale vântului și vijelii. Se vor înregistra cantități importante de apă, iar pe suprafețe mici va cădea grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil.

În Capitală, cerul va fi mai mult senin. 18-19 grade miercuri dimineața, cu o temperatură maximă, la prâmnz de 34 de grade.

Joi, instabilitatea atmosferică va continua în restul regiunilor, afectând zonele de deal și de munte, precum și în regiunile centrale și de nord-est, iar după-amiaza local și în sud și în sud-est vor fi averse și descărcări electrice. Izolat, va cădea grindina. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade la Miercurea Ciuc și 31 de grade la Giurgiu.

În București, mercurul termometrelor, joi, e de așteptat să coboare, la prânz, până la 28 de grade.