Evenimentul Zilei > Actualitate > Când am putea scăpa de restricții? Ministrul Sănătății are anumite semnale
Când am putea scăpa de restricții? Ministrul Sănătății are anumite semnale

Când am putea scăpa de restricții? Ministrul Sănătății are anumite semnale

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a avansat joi un moment în care românii ar putea scăpa de restricțiile sanitare impuse recent de autorități în contextul creșterii numărului cazurilor de infectare cu Covid-19.

Când am putea scăpa de restricții? Ministrul Sănătății are anumite semnale. De asemenea, Vlad Voiculescu s-a referit și la alte teme de actualitate în pandemia de coronavirus.

”La un moment dat ar putea să existe o discuție despre vaccinare, testare și alte modalități de a participa la anumite activități în siguranță, fie că vorbim despre restaurante sau alte evenimente. Dar în acest moment, în România ele nu există.

Dacă spunem că după ora 20:00 nu se mai poate circula, atunci magazinele trebuie închise la 18:00. Cred că se poate supraviețui. Înțeleg nemulțumirile oamenilor, chiar ale unor magazine.

Ministrul Sănătății are anumite semnale

V-aș reaminti că suntem într-o situație excepțională. Dacă vreți, suntem într-o stare de război cu acest virus. Vorbim despre un virus nou, despre o tulpină mult mai agresivă.

Vlad Voiculescu remaniat
Vlad Voiculescu

Nu e cineva ascunde cu bună știință o parte a adevărului, dar cred că la nivelul spitalelor, fie nu se conștientizează… Nu văd care ar fi motivația pentru diminuarea raportărilor. Cu siguranță, raportarea nu este ceva cu care unul sau altul se poate juca la infinit.

Avem în lucru proceduri pentru raportări și reguli mai simple pentru testarea în spitale, care să ne conducă spre reducerea infecțiilor nosocomiale. Probabil vom vorbi despre asta imediat ce vom depăși acest punct critic al pandemiei.

Când am putea scăpa de restricții?

Sper să existe relaxări pentru toată lumea până la vară. Nu știu să fi fost cumpărate camere hiperbare în această pandemie.

(n.r. – a comentat ieșirea la proteste a medicului Flavia Groșan) Mi se pare că fiecare dintre noi trebuie să fim responsabili vizavi de ceea ce comunicăm. Cu cât ai mai multă educație medicală, cu atât ar trebui să fii mai conștient. Ideea că un medic spune că oxigenul face rău… Pacienții au o reținere când ajung la spital… E un lucru pe care mă feresc să-l calific”, a declarat Vlad Voiculescu la Institutul Cantacuzino, care joi, 1 aprilie, a celebrat 100 de ani de la înființare.

foto: Răzvan Vălcăneanțu