Cafea la rece, o rețetă perfectă pentru o savoare deosebită

Cafea la rece, o rețetă perfectă pentru o savoare deosebită De ce să bei apă după cafea. Riști să te îmbolnăvești dacă nu faci asta. Sursă Pixabay

Cafeaua de dimineață este nelipsită de la micul dejun. Cei care vor să o savureze neîndulcită o pot prepara la rece. Astfel, aroma este perfectă, iar cafeaua nu este foarte amară.

Cafeaua de dimineață este un adevărat ritual în toată lumea. Fie că o bem cu lapte, îndulcită sau nu, este nelipsită de la micul dejun. Sunt probabil mii de sortimente de calea pe glob.

În ultimul timp cafeaua neagră, fără lapte și fără zahăr sau îndulcitori a devenit un adevărat trend. Cafeaua la filtru sau ibric este poate puțin prea amară pentru gustul multora dintre noi. De asemenea, nu toți avem acasă un expresor performant care să macine cafeaua și să ne ofere savoare perfectă.

Există însă o rețetă simplă, care are din ce în ce mai mult succes: cafeaua la rece. Cei care au testat-o spun că au avut parte de o băutură catifelată și foarte aromată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum se prepară

Modul de preparare este unul simplu. Aveți nevoie de un borcan de 400 de ml cu capac, două linguri de cafea măcinată, apă și câteva cristale de sare naturală. Acestea din urmă scot în evidență aroma cafelei.

În fiecare seară, puneți cafeaua măcinată în borcan împreună cu sarea, adăugați apa, amestecați și puneți capacul. Apoi lăsați borcanul închis până a doua zi. În dimineața următoare, strecurați cafea și încălziți-o după gust. Dacă ați folosit o cafea foarte tare, puteți adăuga o linguriță de smântână dulce. Gustul cafelei depinde însă foarte multe de calitatea acesteia. Este de preferat să alegeți cafea boabe pe care să o măcinați acasă, potrivit beautyfromnature.ro.

Cafea la ibric

Un alt mod de prepare al cafelei, preferat de multă lume, este la ibric. Și aici există un mic secret. Pentru ca zațul de cafea să se așeze rapid pe fundul ibricului, turnați imediat după preparare o linguriță de apă rece.

Cafeaua nu trebuie să fiarbă în apa din ibric, ci trebuie lăsată la infuzat. Este foarte important să nu folosiți același zaț de două ori pentrucă puteți avea probleme la stomac.